Extreem geval van agressie op Linkeroever: “Bloedende man strompelde plots onze apotheek binnen”

© BFM

De politie zoekt een verdachte van een extreem geval van agressie, dinsdag op Linkeroever. Kort na de middag strompelde een bloedende man (40) apotheek Multi Pharma binnen, op de hoek van de Blancefloerlaan en de Waterhoenlaan. “Hij vroeg verzorging en zei dat hij beschoten was”, getuigt één van de apothekers.

jtp

LEES OOK. Man zwaargewond na steekpartij op Linkeroever in Antwerpen, dader nog spoorloos

Een ruzie lag mogelijk aan de basis van het incident op Linkeroever. “We zagen twee mannen achter elkaar sprinten”, vertelde een getuige die op dat moment met enkele collega’s bewegwijzering in de onmiddellijke omgeving aan het plaatsen was. “De mannen liepen echt voor hun leven, zigzagden langs het appartementsgebouw en verdwenen daarna achter de hoek. Volgens mij hadden ze ruzie”, aldus de getuige.

Lees verder onder de foto’s

© BFM

© BFM

Kort daarna hoorden de medewerkers van apotheek Multi Pharma vreemde geluiden aan de achterkant van de apotheek. “Daar gaven we verder geen gehoor aan. Achter het appartementsblok worden namelijk nieuwe gebouwen opgetrokken, dus dachten we dat de werkmannen daar naar elkaar riepen”, doet een apotheker het verhaal.

“Ik had net ervoor nog naar de klok gekeken in afwachting van mijn lunchpauze, toen een man de apotheek binnenstrompelde. Hij bloedde en had een doek vast om het bloeden te stelpen. De man jammerde dat hij een schotwonde had aan zijn been.” Vanuit een steegje achter de appartementsblokken loopt een duidelijk bloedspoor tot in de apotheek. Mogelijk kreeg de man om de hoek een messteek, waarna hij het op een lopen zette.

Geen onbekende voor politie en parket

De apotheek verwittigde politie en hulpdiensten, die snel ter plaatse kwamen. De politie hielp mee de man te verzorgen door een knevelverband aan te brengen aan het bloedende linkerbeen. Hij werd gewond naar het Stuivenbergziekenhuis afgevoerd, maar verkeerde nooit in levensgevaar. “De man, een 40-jarige met de Marokkaanse nationaliteit, is geen onbekende voor politie en parket”, bevestigt politiewoordvoerder Willem Migom.

Het snelleresponsteam (SRT) begon een klopjacht naar de mogelijke dader(s) in de omliggende appartementsblokken, die grotendeels leeg staan. Die sweeping leverde niets op, de verdachte bleef - voorlopig - uit de handen van de speurders. De politie kijkt ook de camerabeelden in de omgeving na, en verhoorde intussen het slachtoffer in het ziekenhuis. Mogelijk kennen beide mannen elkaar.

Het lab kwam ter plaatse en kreeg van de politie een zak met daarin vermoedelijk het wapen overhandigd, een keukenmes. Het lab deed in de omgeving onderzoek. Iets voor 15 uur werd de omgeving weer vrijgegeven voor het verkeer.

© jtp

© BFM

© BFM

© BFM

© BFM

© BFM

© BFM

© jtp

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer