Wat bieden streamingdiensten precies aan? En hoeveel kost je dat?
Volledig scherm
PREMIUM
Wat bieden streamingdiensten precies aan? En hoeveel kost je dat? © Getty Images

Welk streamingplatform biedt het meeste voor je geld? “Veel Amerikaanse topfilms voor 2,99 euro per maand”

Vanaf 11 april stijgen de prijzen bij Streamz. Twee abonnementsformules zullen één euro duurder worden. Zo betaal je voor het duurste abonnement meer dan 20 euro. Waar ben je goedkoper af? En bij welke streamingdienst krijg je het grootste aanbod voor je geld? Onze journalist vergeleek twaalf nationale én internationale spelers.

  1. “Bij de voorlopige oplevering gaat de tienjarige aansprakelijkheid van aannemer en architect in”: dit moet je doen als jouw nieuwbouw verbreken heeft
    PREMIUM
    2

    “Bij de voorlopige oplevering gaat de tienjarige aansprake­lijk­heid van aannemer en architect in”: dit moet je doen als jouw nieuwbouw verbreken heeft

    Wie van Ghelamco een luxeflat kocht in het Knokse Lake District, zag een smak geld in rook opgaan. Onveilige en ontbrekende elektriciteit, geen warm water, verkeerd geplaatste ramen,... het lijstje gebreken bij de voorlopige oplevering was zo lang dat je je kan afvragen of het wel verstandig was om de sleutels te aanvaarden. Maar kan je weigeren? Of het vertikken de laatste schijf te betalen? Dat en veel meer vroegen we aan architect Vincent Van Den Broecke, die geregeld kopers bijstaat.
  2. Is een warmtepomp zonder zonnepanelen een slimme investering? “Ook comfort en klimaat spelen een rol”
    Mijnenergie

    Is een warmtepomp zonder zonnepane­len een slimme investe­ring? “Ook comfort en klimaat spelen een rol”

    Tegen 2050 – mogelijk zelfs vroeger – moet iedere Vlaamse woning van het gas af. De warmtepomp vormt in veel gevallen het aangewezen alternatief voor de aardgasketel. Aangezien een warmtepomp elektrische energie nodig heeft om warmte te halen uit water, lucht of bodem, lijkt de combinatie met zonnepanelen ideaal. Maar biedt de warmtepomp ook voldoende rendement wanneer je niet over zonnepanelen beschikt? Mijnenergie.be klopt aan bij Klaas Decanniere.