© © VRT

DISCUSSIE. Vind jij ook dat er te veel seks, geweld en sensatie in ‘Thuis’ te zien is de laatste tijd?

“Een opstapeling van geweld, seks, scheldpartijen en verwrongen relaties, die de kijker met een gevoel van onbehagen opzadelt. Thuis maakt de laatste tijd een duidelijk waarneembare evolutie door.” In een column in onze zusterkrant het Nieuwsblad was gewezen tv-maker Jan Van Rompaey streng voor de Eén-soap. Opvallend was het hoeveel mensen het eens met hem waren.

Er kwam de laatste veel kritiek op de gevestigde waarde. Een kritische kijker vindt bijvoorbeeld dat er nauwelijks nog ‘normale’ koppels afgebeeld worden. “Wat de ene als “normaal” beschouwt, is dat voor de andere niet. Door de kijker een ander perspectief te geven, en je als het ware te laten binnenkijken bij je buren, leer je de ander beter kennen en begrijpen.”

LEES OOK. Na kritische reacties op ‘Thuis’: hoe komen die verhaallijnen tot stand? De hoofdscenarist legt het uit

Anderen bekritiseren het overmatig vertoon van seks, maar ook drugs- en drankgebruik. “Zien drinken, doet drinken.” “Het is makkelijk om te zeggen dat iets te saai of te ruw is, maar het is niet evident om 200 afleveringen per jaar te schrijven”, nuanceert Dertigers-scenarist Raf Njotea.

LEES OOK. ‘Thuis’-kijkers zijn het beu: “Wij zijn zeker niet preuts, maar dit kan niet meer door de beugel”

LEES OOK. Trouwe ‘Thuis’-kijker Jan Van Rompaey: “Dit keert zich vroeg of laat tegen het programma”

Vind jij ook dat er te veel seks, geweld en sensatie in ‘Thuis’ te zien is de laatste tijd?

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER