Photo News
Volledig scherm
© Photo News

597 kinderen verloren gelopen aan kust: bijna 40 per dag

De strandredders aan de kust hadden de eerste twee weken van juli hun handen vol. Maar liefst 597 kinderen liepen verloren. “Het ziet er dus naar uit dat het record van 2003 verbroken zal worden. Toen liepen er in de volledige maand juli 914 kindjes verloren. Met nog zeker twee weken schitterend weer in het vooruitzicht weten de strandredders dus al aan wat ze zich kunnen verwachten”, zegt An Beun van de Kustreddingsdienst.

20 reacties

  • Karine Roeland

    6 jaar geleden
    Ze verwachten dat redders of andere mensen op hun kinderen passen. De meesten gaan met 2 werken, dumpen (dag en nacht) de kinderen bij grootouders of crèche en eens per jaar op vakantie moeten ze ineens zelf op hun kinderen letten. Dit zijn ze niet gewend en bij velen is de smartphone veel interessanter dan hun kind.
  • Glenn De Boeck

    6 jaar geleden
    En wat dan nog? Ik liep als kind ook altijd verloren de eerste dag. Hoort et toch bij, dag erna kent het kind heel het strand door het zoeken.
  • Norbert Corten

    6 jaar geleden
    Ze houden meer hun smathphone in 't oog dan hun kinderen.
  • Dick van Aggelen

    6 jaar geleden
    Laat die smartphones in de badtas en doe je kindeen een naamplaatje om.
  • Ingrid Charlier

    6 jaar geleden
    Mijn moeder zei vroeger altijd als je kinderen hebt moet je ogen met staarten hebben want op een fractie van een seconde ben je ze kwijt maar de gsm is tegenwoordig natuurlijk veel belangrijker dan de kinderen.