Geschokte vrouw ziet hoe chauffeur van schoolbus flink in de problemen raakt op spekgladde heuvel

De angst sloeg Cheryl Kearney Katz om het hart toen ze vanuit haar woning in het Amerikaanse Sutton naar buiten keek. Dinsdagochtend kon ze voor haar neus zien hoe de bestuurder van een schoolbus compleet de controle verloor over het stuur. Het voertuig gleed onherroepelijk naar beneden op de spekgladde heuvel, maar ‘dankzij’ een botsing tegen een wagen werd een drama vermeden.

kmlo

De dame kon toevallig ook het moment van het ongeval vastleggen op camera. “Voor het incident zaten al twee personenwagens vast voor mijn huis”, schreef ze in een bericht op Facebook. “Ik begon te filmen toen ik de ene bestuurder ‘verlaat je wagen!’ hoorde roepen tegen de andere.” Nadien moest ze geschokt toekijken hoe de bus naar beneden gleed, enkele brievenbussen vernielde en tegen een van de wagens botste.

Katz was flink aangedaan door het incident. Haar zoon Kyle stond immers onderaan de heuvel te wachten op de bus. “We hoorden een zware crash waarna een van mijn vrienden me vertelde dat ik zo snel mogelijk moest wegrennen”, vertelde de jongen.

Lichte schade

De aanrijding met een personenwagen bleek een geluk bij een ongeluk. Door de botsing kon het voertuig niet voldoende snelheid meer maken om nog verder naar beneden te glijden. Een grote opluchting voor de chauffeur en de twintig leerlingen die eveneens in de bus zaten. “Iedereen was bang en schreeuwde, we wisten niet wat we moesten doen”, aldus leerling Matthew Graves die ook in de bus zat. “Ik dacht dat de bus zou omvallen omdat we enkele brievenbussen hadden geraakt.”

Volgens de politie van Sutton raakte niemand van de inzittenden gewond. Zowel de bus als de personenwagen hadden lichte schade opgelopen, maar dat hield de chauffeur niet tegen om na het ongeval zijn rit voort te zetten. Er loopt dan ook geen onderzoek tegen de bestuurder.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer