© SVDS

Brand breekt uit in woning: bewoner en brandweerman lichtgewond

In een woning in de Twaalfbunder in Booischot (Heist-op-den-Berg) brak zondagochtend brand uit. Een bewoner en een brandweerman werden lichtgewond overgebracht naar het ziekenhuis.

Stijn Van de Sande

Het vuur ontstond omstreeks 10.30 uur in een elektriciteitskast in de gang van het huis in de Twaalfbunder. Een kortsluiting ligt vermoedelijk aan de oorzaak van de brand. De bewoners probeerden de brand nog te blussen met een brandblusapparaat uit een auto, maar dat lukte niet. Een achterbuur belde de brandweer.

© rr

“Toen de brandweer van de posten Putte en Heist-op-den-Berg aankwam, ging het al om een uitslaande brand”, zegt brandweerofficier Rudy Nuyens. “Het gaat om een woning in een smalle doodlopende straat, wat het niet makkelijk maakte om met onze brandweerwagens tot vlak bij het huis te geraken. Er kwam dus het nodige organisatiewerk aan te pas, maar eens we konden beginnen blussen was het vuur gelukkig snel onder controle.”

De schade aan het huis is groot. Vooral de benedenverdieping is zwaar getroffen. Boven is er ook veel rookschade.

Brandweerman valt van trap

Twee mensen werden met lichte verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis. “De bewoners van het huis, een jong koppel met een kindje, waren snel buiten maar de man had wel te veel rook ingeademd en werd voor de zekerheid met de ziekenwagen afgevoerd”, klinkt het. “Ook een brandweerman raakte lichtgewond. Tijdens het blussen viel hij van de trap. Hij heeft last van zijn knie, maar kon wel nog stappen.”

Het getroffen gezin kan terecht bij familie. Een medewerker van Fluvius kwam ter plaatse om de elektriciteit af te sluiten.

© rr