In alle leeftijdsgroepen blijft het gebruik van de smartphone stijgen, maar bij de 18- tot 24-jarigen heeft de groei bijna zijn limiet bereikt. "Zo goed als elke jongvolwassene bezit nu een smartphone. Vijf jaar geleden ging het nog om 59%. Het toestel dient vooral om korte video's te bekijken.
Volledig scherm
PREMIUM
In alle leeftijdsgroepen blijft het gebruik van de smartphone stijgen, maar bij de 18- tot 24-jarigen heeft de groei bijna zijn limiet bereikt. "Zo goed als elke jongvolwassene bezit nu een smartphone. Vijf jaar geleden ging het nog om 59%. Het toestel dient vooral om korte video's te bekijken. © Thinkstock

Smartphone is nieuwe tv: 4 op de 10 jongeren kijken dagelijks filmpje op gsm

Voor het eerst hebben we meer smartphones dan laptops. Meer dan acht op de tien Belgen beschikken nu over een slimme telefoon. Van de jongvolwassenen maakt zelfs 96% gebruik van een smartphone. Ze kijken vooral videofilmpjes op hun toestel. De smartphone is daarmee de nieuwe televisie geworden.

4 reacties

  • DIRK VAN DESSEL

    5 jaar geleden
    Hun Smartphone verslaving is beangstigend.
  • Peter Nols

    5 jaar geleden
    Het is eerder het einde van het lineair kijken, iets wat ik zelfs als zestiger al lang niet meer doe, men kan ook nog altijd vanaf zijn smartphone streamen of casten naar een TV-scherm. Onbegrijpelijk dat er nog mensen uren verliezen met lineair kijken ipv vlug de interessantste item uit te pikken.
  • Ronny Cockuyt

    5 jaar geleden
    Naar een film kijken op je smartphone is ook wel niet zeer aangenaam,de meeste mensen willen een groot tv scherm om naar films te kijken.
  • Daniel Corstjens

    5 jaar geleden
    Jazeker,ook voor de oudere generatie! Zo kunnen wij ook eens naar het nieuws kijken ipv ons heel leven op het werk door te brengen!