Real Madrid heeft landstitel beet na nederlaag van Barça bij Girona, dat historische kwalificatie voor Champions League uitbundig viert

Real Madrid is voor de 36e keer in de historie kampioen van Spanje geworden. Het elftal van Carlo Ancelotti won zelf met 3-0 van Cadiz en zag Girona vervolgens afrekenen met FC Barcelona (4-2), waardoor de landstitel een feit is.

De Telegraaf

Real neemt de titel over van de Catalanen, die dit jaar niets in de melk te brokkelen hadden wat betreft de titelstrijd. De Koninklijke heeft met nog vier wedstrijden te gaan 14 punten meer dan Barcelona, dat door de nederlaag bij Girona de ploeg van Daley Blind nu ook voorlopig moet voorlaten. In de tweede helft maakte Girona razendsnel een 2-1 achterstand ongedaan en schonk het Real de titel. Thuis verloor Barcelona ook al met 4-2 van Girona. Door de overwinning is Girona zeker van een ticket voor de Champions League, wat uitbundig (met speciaal daarvoor ontworpen T-shirts) werd gevierd. Het is nog maar de eerste keer in de geschiedenis van de club dat ze zich plaatsen voor het kampioenenbal.

© REUTERS

© REUTERS

© AFP

© AFP

Real vizier op Champions League

Real, waar Courtois z’n rentree maakte na z’n zware knieblessures, speelde tegen Cadiz niet met het sterkste team. De club hoopt zich woensdag ten koste van Bayern München te plaatsen voor de finale van de Champions League. Het eerste duel in Duitsland eindigde in 2-2.

Brahim Díaz opende kort na rust, op aangeven van Luka Modric, de score. De tweede treffer kwam op naam van Jude Bellingham, die halverwege de tweede helft in de ploeg kwam en kort daarna doel trof. Voor Bellingham betekende het zijn achttiende doelpunt dit seizoen in de competitie. Alleen Artem Dovbyk van Girona was met negentien doelpunten vaker trefzeker.

De 20-jarige Bellingham is de eerste speler onder de 21 jaar die minimaal achttien keer scoort in La Liga sinds Sergio Agüero in het seizoen 2007/2008, voor Atlético Madrid. In blessuretijd bepaalde Joselu de eindstand op 3-0. Doelman Thibaut Courtois maakte na een lange blessureperiode zijn rentree in de basis bij Real Madrid.