PROMOTION PLAY-OFFS. Deinze staat met anderhalf been in finale na ruime zege tegen Patro Eisden, Zulte Waregem speelt gelijk tegen Lommel

© Dick Demey

Deinze heeft een uitstekende zaak gedaan in de Promotion Play-offs van de Challenger Pro League. De Oost-Vlamingen wonnen hun heenwedstrijd van de halve finales met 0-4 op het veld van Patro Eisden. Later op de dag gaf Zulte Waregem een overwinning in het slot uit handen.

Bron: BELGA

Deinze kwam in het slot van de eerste helft aan de leiding dankzij een heerlijk doelpunt van verdediger Gonzalo Almenara. De Limburgers hadden geen antwoord in huis. Deinze was baas en breidde in de tweede helft zijn voorsprong uit dankzij goals van Emilio Kehrer en Lennart Mertens, vanop de stip.

In de andere halve finale speelden Zulte Waregem en Lommel 1-1 gelijk. De thuisploeg leek op slag van rust al op voorsprong te komen dankzij een kopbalgoal van Matheus Machado, maar zijn treffer werd na een VAR-tussenkomst afgekeurd voor voorafgaand handspel.

Na de pauze was het wel raak voor de thuisploeg. De bal ging even voorbij het uur op de stip na hands van Lommel-middenvelder Alex Granell. Jelle Vossen nam zijn verantwoordelijkheid en de aanvoerder vloerde Lommel-doelman Jari De Busser.

Lommel leek in de touwen te hangen, maar sloeg in slot toch nog terug. Henry Oware zette de 1-1 op het bord met een knappe plaatsbal van buiten de zestien. De terugwedstrijd in Lommel is woensdag, om 20 uur.

De twee winnaars van de dubbele confrontaties nemen het tegen elkaar op in finalewedstrijden op 5 en 12 mei. Wie daar als beste uitkomt, strijdt op 19 en 26 mei tegen de op twee na laatst gerangschikte club in 1A voor een ticket op het hoogste niveau. Dat is op dit moment RWDM.