© Bart Van den Langenbergh

Man (33) dreigt ermee mensen op straat neer te steken: acht maanden cel

Turnhout -

Een 33-jarige man dreigde er vorig jaar in Turnhout mee mensen op straat neer te steken en een psychiater in stukjes te snijden. De rechtbank veroordeelde de dertiger tot een celstraf van acht maanden.

Y.L. (33) uit Gent weigerde op 19 juni vorig jaar in Turnhout na een bestuurlijke aanhouding om het cellencomplex van de politie te verlaten. De man verklaarde dat hij last had van psychoses, angststoornissen en een drugsverslaving. De politie stelde voor dat hij zich vrijwillig moest laten opnemen, maar L. wilde worden opgesloten in de gevangenis en vroeg meermaals wat hij daarvoor moest doen.

“Als de politie me niet helpt, zal ik op straat mensen neersteken”, riep de man. Hij nam ook een psychiater van het AZ Turnhout in het vizier. “Wanneer ik opnieuw vrijkom, zal ik de dokter pakken en in stukjes snijden”, dreigde hij. Bij de onderzoeksrechter in Turnhout sloeg hij al een iets andere toon aan. De man verklaarde toen dat hij al heel zijn leven bedreigingen had geuit, maar die nog nooit had uitgevoerd.

De dertiger verblijft momenteel in de gevangenis voor de uitvoering van een andere straf. De rechtbank in Turnhout legde hem een effectieve celstraf van acht maanden op. (bvdl)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Turnhout