maandag 19 februari 2018 - Consument
camera closecorrect Verwijs ds2 facebook nextprevshare twitter video

Probleem 4: taaie mieren

Vooral in de warme hoekjes van Kris Vliegens huis wemelt het van de mieren. Raymond Lemmens

“Twee jaar voor niks mieren bestreden”

MeeuwenOmdat de mieren in huis een vervelende plaag werden, schakelde Kris Vliegen de hulp in van Rentokil. Er volgden meerdere ingrepen om de diertjes op te ruimen, maar de mieren bleven komen. Kris is niet tevreden, en Rentokil evenmin.

WIE?

Naam: Kris Vliegen

Waar: Hensemstraat, Meeuwen

WAT?

Steeds meer mensen hebben last van mieren in huis: vaak komen ze van buiten, maar ook vanuit het verre buitenland.

“Twee jaar geleden heb ik Rentokil gecontacteerd, omdat we in de badkamer en keuken last hadden van een kolonie kleine, zwarte mieren: de faraomier. Voor 400 euro zou Rentokil langskomen, zo vaak als nodig. In enkele weken zou de plaag opgelost zijn.”

“Rentokil is meerdere keren langs gekomen. Maar opgelost is het niet. Vorig jaar stelden de firma voor om de bestrijding verder te zetten, voor opnieuw 400€. Later bleek dit een jaarabonnement te zijn, dat ik blijkbaar telkens minimum drie maanden op voorhand moest opzeggen. Dus hang ik nu weer vast aan dat contract. Die mieren hebben ons nu al 800 euro gekost. Nu komt daar nog wat bij. En ze zijn nog steeds niet weg.”

OPGELOST

De mieren ten huize van Kris Vliegen houden zich hardnekkiger staande dan Rentokil gewoon is. Mogelijk ook omdat ze aanvankelijk verkeerd werd aangepakt. Een nieuw onderzoek toont aan dat het niet om de faraomier gaat, maar om de zwarte zaadmier.

Omdat de behandelingen tot nog toe niet tot een oplossing leidden, gaat de ongediertebestrijder over tot een slotoffensief, zo vernemen we.

“Rentokil is bereid om onze kosten voor eigen rekening te nemen”, zegt Kris. “Maar eerst gaat het zijn bestrijding intensifiëren. Er wordt een nieuw lokaas gelegd. Tegen begin maart zouden de mieren toch moeten weg zijn.”

Lees meer

Aangeboden door onze partners

Nieuwe Video's

Nog meer nieuws