© GOYVAERTS/GMAX Agency

© GOYVAERTS/GMAX Agency

© GOYVAERTS/GMAX Agency

1 / 3
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Giants met één been in achtste finales Champions League na vlotte zege tegen Tsjechische kampioen

Telenet Giants Antwerp heeft met een schitterende reactie de blamage tegen Oostende uitgeveegd. De Giants wonnen in de Champions League met 85-72 van CEZ Nymburk, staat positief ten opzichte van de Tsjechische kampioen en ruikt met nog drie speeldagen op de teller de 1/8ste finales. Als Dijon vandaag verliest in AEK Athene is een stek in de Last 16 al een feit. Wat een debuut van de Sinjoren in het kampioenenbal.

Patrick Ceulemans

Telenet Giants Antwerp-CEZ Nymburk 85-72

Voor een goed begrip: de top van vier van de poules zijn gekwalificeerd voor de 1/8ste finales van de Champions League, inclusief een premie van 20.000 euro, de nummers 5 en 6 worden opgevist voor de 1/8ste finales van de FIBA Europe Cup en wie 7 of 8 eindigt is Europees uitgespeeld.

De vernedering tegen Oostende zorgde voor verandering in de basisvijf van coach Roel Moors. Vic Sanders en Yoeri Schoepen namen de plaats in van Jae’Sean Tate en Hans Vanwijn. Ismael Bako startte weer sterk bij de Giants, Tyler Kalinoski dropte bommen en was weer energiek, maar de Giants konden na 7-7 en 10-9 geen afstand nemen. Jaromir Bohacik scoorde in het eerste kwart maar liefst 13 punten en hield CEZ Nymburk in het spoor van de Sinjoren: 17-17. Een bevlieging van Jae’Sean Tate zorgde voor een maximale 25-20 Antwerpse bonus, maar in pittige partij met enthousiaste defense kwamen de Tsjechen opnieuw aansluiten, maar hadden de Giants na het eerste kwart toch een 29-27 voorsprong beet.

© GOYVAERTS/GMAX Agency

Ook het tweede schuifje bracht een spannend gebeuren. Mike Myers (ex-Oostende) bracht fysieke input bij Nymburk en de Tsjechen kregen tevens enkele dubieuze beslissingen mee. Dat maakte dat Telenet Giants Antwerp tegen een sterk afwerkend CEZ Nymburk geen afstand kon nemen: 34-31 en 44-41. De ingekomen Amerikaan Glenn Cosey zorgde in de laatste dertig seconden van de eerste helft dat de Tsjechische kampioen halfweg met een 44-47 naar de kleedkamer trok.

Jaromir Bohacik begon weer sterk aan het derde schuifje en bij 50-59 was de eerste kloof van CEZ Nymburk een feit. Ondanks enkele misverstanden vonden de Giants bij 57-59 de aansluiting. Eugene Lawrence reageerde echter meteen naar een 59-65 na drie kwarts.

© GOYVAERTS/GMAX Agency

In het slotschuifje nam Vic Sanders zijn team op sleeptouw. Met vijf punten op een rij was hij de bezieler van de comeback van de Giants: 65-65. Mike Myers scoorde vrijworpen, maar na een 10-2 tussenspurt had Telenet Giants Antwerp opnieuw het initiatief in handen. Ismael Bako en Jae’Sean met een belangrijke bom waren de inspirators van 76-69. Na een onsportieve fout van Mike Meyers en vrijworpen van Tyler Kalinoski ging het naar maximaal 80-69. Nymburk had geen reactie en Paris Lee leidde in de slotminuut de Giants in een kolkende Lotto Arena en na een 26-7 tussenspurt in het laatste kwart naar een belangrijke 85-72 zege.

Telenet Giants Antwerp: Lee 13, Donkor 5, Tate 13, Vanwijn 2, Sanders 14, Schoepen 3, Akyazili 0, Bako 15 , Dudzinski 5, Kalinoski 15

CEZ Nymburk: Cosey 8, Wright 4, Pumprla 3, Lawrence 12, Peterka 7, Bohacik 18, Davis 4, Myers 8, Kriz 2, Vyoral 2, Hruban 4

Kwarts: 29-27, 15-20, 15-18, 26-7

© GOYVAERTS/GMAX Agency

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Basketbal