Inwoners kunnen elke tweede en vierde maandag op de koffie gaan in d’ Ouw Bib naast het gemeentehuis in Vosselaar.© BELGAIMAGE

‘Koffie en Papieren’ helpt inwoners verder zonder afspraak

Vosselaar -

Inwoners van Vosselaar die moeilijkheden hebben om een afspraak te maken op het gemeentehuis kunnen vanaf maandag 13 mei terecht op vaste momenten tijdens Koffie en Papieren.

Het lokaal bestuur van Vosselaar lanceert vanaf maandag het concept Koffie en Papieren om de dienstverlening voor alle inwoners te verbeteren. “Sinds de coronacrisis werken alle gemeentelijke diensten van het lokaal bestuur in Vosselaar, uitgezonderd het onthaal, op afspraak”, zegt Myriam Maes (Vooruit), schepen van Welzijn in Vosselaar. “We hebben gemerkt dat een groep inwoners niet de stap zet om een afspraak te maken. Ze hebben vaak een praktische vraag, maar durven hiervoor geen afspraak te maken. Voor deze groep organiseren we Koffie en Papieren.”

Elke tweede en vierde maandag van de maand is iedereen met een vraag welkom tussen 9 uur en 12 uur welkom in d’Ouw Bib, de vroegere bibliotheek in het gemeentehuis. Deze dienst is gratis en inwoners hoeven dus geen afspraak maken. De gemeente biedt iedereen ook een kop koffie aan.

“Samen met een medewerker proberen we een antwoord te zoeken op de vraag en zo de inwoner verder te helpen of op weg te helpen naar verdere hulpverlening”, vertelt Myriam Maes.

Koffie en Papieren vindt plaats op de maandagen 13 mei, 27 mei, 10 juni en 24 juni en nadien vanaf september.  (bvdl)

vosselaar.be

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Vosselaar