Direct naar artikelinhoud
Carrefour

Carrefour voorziet extra geld voor SWT'ers die opleiding volgen voor knelpuntberoep

Carrefour voorziet extra geld voor SWT'ers die opleiding volgen voor knelpuntberoep
Beeld EPA

De directie van Carrefour is bereid zelf extra financiële middelen te voorzien voor zijn werknemers die met SWT, het voormalige brugpensioen, gaan. Dat heeft minister van Werk Kris Peeters (CD&V) bekendgemaakt. Het bedrijf voorziet 500 euro extra per werknemer die een opleiding volgt voor een knelpuntberoep.

Dat bedrag komt bovenop de 2.500 euro voor outplacement die in het herstructureringsplan voorzien was per werknemer die met brugpensioen gaat. In dat plan, dat directie en vakbonden overeen kwamen, was sprake van 600 personeelsleden die in het stelsel van werkloosheid met bedrijfstoeslag (SWT) zouden stappen. 

Minister Peeters kondigde vorige week aan dat hij met de directie zou samenzitten om nog "iets extra" te doen rond activering. In De Ochtend op Radio 1 legde de vicepremier nu uit dat de supermarktketen bereid is een bijkomende premie te voorzien voor SWT'ers die een opleiding voor een knelpuntberoep zouden volgen.

Minister van Werk Kris Peeters.Beeld Photo News

Binnenkort moet ook duidelijk worden of minister Peeters akkoord gaat met het herstructureringsplan. Wallonië en Brussel gaven hun fiat, maar Vlaams minister van Werk Philippe Muyters (N-VA) deed dat niet. Peeters wacht op twee adviezen alvorens de knoop door te hakken: één juridisch advies en een advies van een federaal comité dat later op de dag bijeenkomt.