Logo Apple.
Volledig scherm
Logo Apple. © AP

Apple in beroep tegen EU-boete van 1,8 miljard euro

Apple is in beroep gegaan tegen de boete van 1,8 miljard euro die het Amerikaanse bedrijf kreeg van de Europese Commissie. Die wil Apple straffen omdat het zijn macht op de markt voor muziekstreamingdiensten misbruikt. Het kan jaren duren voor er een definitieve beslissing valt.

  1. KIJK. Man gered door iPhone 14 na zwaar ongeluk: recente technologie verzendt locatie van autowrak naar hulpdiensten

    KIJK. Man gered door iPhone 14 na zwaar ongeluk: recente technolo­gie verzendt locatie van autowrak naar hulpdien­sten

    Na een zwaar verkeersongeluk raakt deze man zo zwaar gewond dat hij de hulpdiensten niet kan verwittigen. Door recente technologie ‘weet’ zijn iPhone 14 dat de auto is gecrasht en stuurt die vervolgens automatisch de locatie door naar de hulpdiensten. Ook al is er geen bereik in de regio, de exacte coördinaten worden via satellietcommunicatie verzonden. De hulpdiensten kunnen door die nauwkeurige informatie snel reageren en vinden het slachtoffer op een diepte van 121 meter in een afgrond: “Hij zat daar vast, zonder enige uitweg. Wie weet wanneer, en óf we hem ooit hadden gevonden.”
  2. Netflix en co passen strategie aan en dat zal je voelen in je portefeuille: “Het is gedaan met profiteren”
    PREMIUM

    Netflix en co passen strategie aan en dat zal je voelen in je portefeuil­le: “Het is gedaan met profiteren”

    Als je een Netflix-abonnement hebt, is de kans groot dat je de voorbije week een mail hebt ontvangen over een prijsverhoging. Na Disney+ en Streamz gaan namelijk ook bij Netflix de prijzen weer naar boven. “Streamingdiensten willen meer winst gaan maken”, waarschuwen experts. “En ze halen er ‘trucjes’ voor boven.” Mediaspecialisten Tim Raats en Tom Evens leggen uit waarom je steeds meer zal moeten betalen en in de HLN Streamingwijzer ontdek je vervolgens waar je vandaag nog de goedkoopste én kwalitatiefste formules kan vinden.