Een marmeren toog en kermiscarrousel zijn de eyecatchers in het King George Cafe.
Volledig scherm
Een marmeren toog en kermiscarrousel zijn de eyecatchers in het King George Cafe. © Joris Vergauwen

Een van de zeven mooiste cafés ter wereld ligt in... Sint-Niklaas

Groen, een marmeren toog en een kermiscarrousel. Het maakt van het King George Café in Sint-Niklaas een van de zeven mooiste cafés... ter wereld. En verovert zo een plaatsje naast enkele bijzondere bars uit onder meer Shanghai en Melbourne. Drie jaar geleden sleepte King George - ook een creatief bureau - al een prijs in de wacht met de inrichting van een winkel.

  1. Vlaanderen wil eigen staatsbon: “Nuttig om 2,5 miljard euro schulden te financieren”
    PREMIUM
    Politiek
    63

    Vlaanderen wil eigen staatsbon: “Nuttig om 2,5 miljard euro schulden te financie­ren”

    Na het succes van de federale staatsbon - 22 miljard opgehaald - in september vorig jaar, denkt nu ook de Vlaamse overheid na over een Vlaamse staatsbon. Het zal pas voor de volgende regeerperiode echt concreet worden, maar HLN ontdekte dat er al in alle discretie gesprekken over lopen. “Het effect zal beperkt zijn tot pakweg 500 miljoen euro per jaar of 2,5 miljard euro per regeerperiode”, geeft Vlaams minister Matthias Diependaele (N-VA) toe. En het goede nieuws voor u is dat het rendement wellicht hoger zal liggen dan de 3,30% van de federale staatsbon.
  2. Grootste stap voorwaarts sinds de jaren 70: onderzoekers vinden manier om gevaarlijke infecties klein te krijgen
    PREMIUM

    Grootste stap voorwaarts sinds de jaren 70: onderzoe­kers vinden manier om gevaarlij­ke infecties klein te krijgen

    Ziekenhuizen kampen met een groeiend probleem van antibioticaresistentie, waardoor steeds meer bacteriën niet meer te behandelen zijn met bestaande geneesmiddelen. Een team van Zweedse wetenschappers is nu echter een nieuwe vorm van antibiotica op het spoor. En dat is heel goed nieuws om hardnekkige infecties zoals E. Coli en K. pneumoniae - dat onder andere een longontsteking kan veroorzaken - in de toekomst beter te kunnen behandelen.