BELGA
Volledig scherm
© BELGA

120 banen op de tocht bij Nyrstar: "Grootste werkgever van onze gemeente"

Bij zinksmelter Nyrstar in Balen en Overpelt is vandaag een herstructurering aangekondigd. De directie heeft de intentie om 121 banen te schrappen binnen het bedrijf. Dat hebben de vakbonden ACV en ABVV aan Belga bevestigd. Bij onderaannemers zouden nog eens 30 jobs verdwijnen.

13 reacties

  • Stefanie van Dijk

    6 jaar geleden
    Misrekening met de aankoop van mijnen komt het personeel nu duur te staan, de subsidies belanden in de zak van het bestuur en over een tijdje gaan ze stoefen met 200 nieuwe arbeidsplaatsen aan 20 uren contract op interim basis, dat zijn de jobs jobs jobs van tegenwoordig. En dat zonnepark moeten ze maar mooi aan de burgers gunnen, gratis stroom voor omwonenden (en nee daar hoor ik niet bij) en gewoon betalen stroom voor de bedrijven, ze worden zat gematst en schieten je vervolgens in de rug!
  • Norbert osselaer

    6 jaar geleden
    om een bedrijf van wereldklasse te worden moet je 120 medewerkers ontslaan, de man die dat kwam vertellen stond op zijn benen te trillen. Hoe geloofwaardig ben je nog als bedrijf?
  • patrick mos

    6 jaar geleden
    En intussen zijn de subsidies binnen waarschijnlijk...en dan zegt deze regering dat ze 147000 jobs heeft gecreeerd de laatste 3 jaar... ma dat zijn geen vaste jobs maar tijdelijke jobs,interim jobs....zo goed als geen vaste jobs!!!! daar moet je echt fier op zijn!!!!! Nva moet weg uit deze regering!!!
  • Hans Hoppe

    6 jaar geleden
    Inderdaad de goednieuwsshow krijgt alweer een snoeiharde kaakslag van de realiteit. Naast enorme blunders in aankoop van mijnen door de directie speelt ook de rechtse regering haar graaizucht een grote rol in deze beslissing. Erg voor de getroffenen. Maar de globale economische opleving en de creativiteit van de cijfers zal van hen zelfs niet eens nummers in de statistiek maken die de slechtheid van deze regering onderbouwt.
  • Manfred Wauters

    6 jaar geleden
    De Rooi sluiten akties niet uit. Dus 150 ipv 120 ontslagen.