Man (48) levenloos aangetroffen op straat: “Hij probeerde met aaneengeknoopte lakens uit het raam te kruipen vanop de vierde verdieping”

In de Zuidstraat in hartje Roeselare gebeurde zaterdagochtend een opmerkelijk voorval. De hulpdiensten werden er opgeroepen voor een man die er levenloos op de weg lag.

Bert Feys, Laurence Torck

“In Roeselare is deze ochtend rond 6 uur een man overleden nadat hij uit het raam viel. Het gaat om een man van 48 met psychische problemen. Hij probeerde via aaneengeknoopte lakens uit het raam te kruipen vanop de vierde verdieping”, laat het parket zaterdagvoormiddag weten.

Een MUG-team en ambulance snelden toe. De 48-jarige man kreeg de eerste zorgen, maar alle hulp kwam te laat. De man overleed ter plaatse. Wat er precies gebeurd is, is onduidelijk. Het heeft echter alle schijn dat de man, net zoals in de films, uit een appartement op de bovenste verdieping probeerde te geraken. De man knoopte verschillende lakens aan elkaar om naar beneden te klimmen. Tijdens die actie liep het echter verkeerd en kwam een gedeelte los waarna de man naar beneden viel en overleed.

Waarom de man op een dergelijke manier zijn woning wou verlaten, is onduidelijk. De man zou een druggebruiker zijn die in de buurt al vaker voor overlast zorgde.

De politie stelde onmiddellijk een perimeter in en sloot de omgeving van het appartementsgebouw af. De brandweer plaatste een tent om het lichaam van de man af te schermen. Een wetsdokter is ter plaatse om het lichaam te onderzoeken. Die zal onderzoeken of de man onder invloed was. Het parket laat weten dat de man geen onbekende is voor de politie, de politie moest al meermaals langsgaan op het adres.

© Bert Feys

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER