La Sociedad de la nieve was de grote winnaar op de Goya’s en is een van de vertoonde Spaanstalige films.© WW Entertainment / Cinema Lumière

Cinema Lumière zet week lang Spaanstalige films in de kijker tijdens festival CineMÁS

Mechelen -

In cinema Lumière in Mechelen vindt vanaf volgende week voor het tweede jaar op rij de week van de Spaanstalige film plaats. Van woensdag tot en met dinsdag ontdek je er een aanbod van liefst tien heel uiteenlopende Spaanstalige films.

‘Zij die denken dat ze de wereld kunnen veranderen, zijn doorgaans diegenen die het ook effectief doen’. Die woorden lopen als een rode draad door de tweede editie van CineMÁS, het festival voor Spaanstalige films dat cinema Lumière in Mechelen vanaf volgende week organiseert. Het doet dat samen met enkele andere Vlaamse bioscopen.

Op het programma staan tien films over stevige thema’s zoals corruptie, eenzaamheid en armoede, maar er is ook veel idealisme en hoop. “Bijvoorbeeld in La sociedad de la nieve, de grote winnaar van de Goya’s”, klinkt het bij Lumière. “De absurde klassieker El ángel exterminador brengt dan weer een portie Spaanse humor mee en slotfilm Un amor is een romantisch drama doordenkt van verlangen.”

De week van de Spaanstalige film vindt plaats van woensdag 24 tot en met dinsdag 30 april in cinema Lumière en in bioscopen in Antwerpen, Gent en Kortrijk. (svds)

Voor de volledige programmatie van het festival en info over tickets, kan je terecht op de website van CineMÁS. www.festival-cinemas.be
Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER DOEN!-tips Mechelen