Direct naar artikelinhoud

Belgische Mertens stunt met halve finale in Melbourne

De Belgische tennisster Elise Mertens heeft bij haar debuut op de Australian Open voor een daverende verrassing gezorgd door de halve finales te bereiken. Ze walste in twee sets over de als vierde geplaatste Oekraïense Elina Svitolina heen: 6-4, 6-0.

Belgische Mertens stunt met halve finale in Melbourne
Beeld epa

In de partij tegen Svitolina nam de 22-jarige Mertens vanaf het begin het initiatief. Bij 1-1 in de eerste set brak ze haar tegenstandster al en bij een stand van 4-2 deed ze dat opnieuw.

Nadat Mertens de eerste set met 6-4 had gewonnen, was de tegenstand van Svitolina gebroken. De Belgische snelde naar 5-0 om de wedstrijd zelf uit te mogen serveren. Met een overtuigende backhand-winner sloeg ze zichzelf naar de laatste vier in Melbourne. 

Mertens nam nooit eerder deel aan de Australian Open. Haar beste resultaat tot dusver in een Grand Slam-toernooi was de derde ronde bij Roland Garros.

In de halve finale staat de 22-jarige Belgische tegenover de winnaar van de partij tussen de Spaanse Carla Suárez en de Deense Caroline Wozniacki. Die wedstrijd wordt later vandaag gespeeld.

Elina SvitolinaBeeld epa
Belgische Mertens stunt met halve finale in Melbourne
Beeld afp
De Belgische tennisster Elise Mertens schreeuwt het uit na haar zege.Beeld epa