Actiecamera's kunnen tegen een stootje, een spatje en zelfs een duik.
Volledig scherm
PREMIUM
Actiecamera's kunnen tegen een stootje, een spatje en zelfs een duik. © rv

GETEST: deze elektronische speeltjes kunnen tegen een spatje

Bij de meeste zomervakanties is er veel water in de buurt. En dat gaat niet altijd even goed samen met de broze elektronica in de technologie die u op zak hebt. Maar er bestaan middelen om ze te beschermen tegen een plotse onderdompeling in het zwembad of de zee, en er zijn er al veel op de markt die zélf waterbestendig zijn.

  1. PREMIUM

    Politie bekogeld met stenen in Anderlecht

    Onbekende verdachten hebben de politie in de Anderlechtse wijk Kuregem zondagnacht bekogeld met projectielen. De politiediensten kregen om 22.50 uur een melding over een ruzie die uit de hand liep. "We weten niet precies hoeveel mensen daarbij betrokken waren. Toen de politie aankwam, is de menigte snel uiteengegaan", zegt politiewoordvoerster Adeline Roty. "Maar een paar minuten later was er opnieuw spanning voelbaar. Verschillende mensen begonnen met projectielen te gooien naar politiediensten." Een zestigtal betrokkenen zouden onder meer met flessen en stenen gegooid hebben. De lokale politie riep versterking in om de menigte opnieuw uiteen te drijven. Er zijn geen arrestaties uitgevoerd. "Er loopt wel een onderzoek."
  2. PREMIUM

    Eerst wel, dan niet en nu toch quarantai­ne voor wie uit 'oranje zone' komt

    Verwarrende communicatie over de kleurencodes voor terugkerende toeristen: nadat in het begin was gezegd dat wie uit een 'oranje zone' kwam zich moest laten testen en in quarantaine moest, bleek dat plots niet meer nodig. Op diplomatie.belgium.be stond enkel nog dat reizigers 'extra waakzaam' moesten zijn op symptomen. Tot dat gisteren weer aangepast werd: wie uit een oranje zone - zoals Luxemburg en Kroatië - komt, wordt toch gevraagd in quarantaine te gaan en zich te laten testen. "De boodschap is nog steeds dezelfde, maar de formulering is aangepast", is de uitleg in regeringskringen. "Het is geen verplichting, maar het wordt wel aangeraden. Er wordt een beroep gedaan op de burgerzin van de reizigers." Voor alle duidelijkheid: er geldt géén reisverbod naar oranje zones. Malta is intussen ook geen rode zone meer voor vertrekkers, het valt onder code oranje.