Fietsparking Kooldok, onder het Zuidpark.© Patrick De Roo

Nieuwe fietsparking Kooldok geopend onder Zuidpark

Antwerpen -

De nieuwe, publieke fietsenstalling Kooldok onder het Zuidpark is donderdag geopend. Je kan je stalen ros er 24 uur gratis stallen op een van de 178 parkeerplekken. Om de opening te vieren deelt Slim naar Antwerpen tijdens de Antwerp 10 Miles een verrassing uit.

nd

De ingang van de beveiligde fietsenstalling bevindt zich ter hoogte van de Wapenstraat. Naast de 178 plaatsen zijn er lockers voor batterijen van elektrische fietsen en is er een herstelpaal aanwezig voor kleine reparaties. Daarnaast kan je er ook je banden oppompen.

Verder staan er deelfietsen van Mobian in de stalling. Zo kunnen gebruikers van de ondergrondse autoparking op dezelfde plaats overstappen op een deelfiets. Via de Mobian-app kunnen ze hun autoparkeerplaats en deelfiets al op voorhand reserveren.

De fietsenstalling is de eerste 24 uur altijd gratis. Nadien kost ze 1 euro per begonnen 24 uur. Wie in de buurt woont of werkt, kan een abonnement nemen. Dat kost 6,90 euro per maand, ongeveer evenveel als in de andere fietsstallingen in de buurt. Wie een plaats wil huren, kan contact opnemen met uitbater Q-Park via info@q-park.be.

“We zien dat steeds meer fietsers op zoek gaan naar kwalitatieve fietsparkings, en aan die vraag komen we hiermee tegemoet”, zegt schepen van Mobiliteit Koen Kennis (N-VA). “Met de opening van fietsparking Kooldok, aanvullend op fietsparking Steendok, komt de ondergrondse parkeercapaciteit voor fietsers onder het Zuidpark op 310 plaatsen.”

Antwerp 10 Miles

Om de fietsenstallingen onder het Zuidpark in de kijker te zetten organiseert Slim naar Antwerpen een actie tijdens de Antwerp 10 Miles. Deelnemers of supporters die op zondag 21 april tussen 10 en 16 uur hun fiets in fietsenstalling Kooldok of Steendok stallen, ontvangen een gratis sleutelhanger gesigneerd door de Antwerpse wielrenner Victor Campenaerts.

LEES OOK. Nieuwe fietsparking geopend onder Gedempte Zuiderdokken

© Patrick De Roo

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Antwerp 10 Miles