maandag 16 juli 2018 - Sport
camera closecorrect Verwijs ds2 facebook nextprevshare twitter video

Jean-Eric Vergne. Photo News

AUTOSPORT Formule E

Vergne pakt de titel in New York

In zijn eigen land zal het ondergesneeuwd worden door het voetbal, maar de Fransman Jean-Eric Vergne (Techeetah) is de nieuwe wereldkampioen in de Formule E.

De gewezen F1-rijder van Toro Rosso moest zaterdag in New York achteraan starten, maar kwam terug naar de vijfde plaats en dat volstond voor de titel. De Brit Sam Bird (Virgin) werd immers maar negende. De zege ging naar de Braziliaan Lucas Di Grassi (Audi), de uittredende kampioen. Jerome D’Ambrosio werd dertiende.

“In Zurich moest ik helemaal achteraan vertrekken en dat heeft me een paar dingen doen inzien, die me vandaag geholpen hebben”, zei de 28-jarige Vergne. “Na vijf ronden was ik laatste en de mensen zullen gedacht hebben dat ik het niet ging halen, maar ik had vier of vijf procent meer over in mijn batterij. Met die energie kon ik later in de race iedereen inhalen. Ik was kalm, maar ik was me niet bewust van de situatie in het kampioenschap. Zelfs toen ik voorbij de vlag reed, wist ik van niets.”

Andere man geworden

JEV bouwde in de Formule E een nieuwe carrière op nadat hij in de F1 gedumpt werd door Red Bull. “Dit is overduidelijk het grootste dat ik ooit bereikt heb in mijn carrière, maar het blijft totaal anders dan de F1. Wereldkampioen F1 worden zal wellicht groter zijn dan dit, daar kan ik niet over oordelen. Maar achtste of zesde worden in de F1 was minder speciaal dan dit. Het was een andere wereld en ik ben ook niet meer dezelfde kerel als toen. Niet één procent van wat ik in de F1 was, ben ik nu vandaag.”

De zondagrace was bij het ter perse gaan van deze krant nog niet afgelopen, maar kon Vergne niet meer van de titel houden. (mc) 

Lees meer

Aangeboden door onze partners

Nieuwe Video's

Nog meer nieuws