Bon Maison bestaat uit tien appartementen en een handelsruimte.© bk projecten

Voormalig gebouw ‘Bond Moyson’ maakt plaats voor woonproject Bon Maison

Rijkevorsel -

Op de hoek van de Hoogstraatsesteenweg en de Sint-Luciestraat in Rijkevorsel zijn voorbereidende werken gestart. BK Projecten gaat er tien appartementen en een handelsruimte bouwen. Het leegstaande gebouw van het socialistisch ziekenfonds gaat deze maand tegen de vlakte.

Ronny van den Ackerveken

Inwoners van Rijkevorsel die bij het socialistisch ziekenfonds aangesloten zijn konden tot twee jaar geleden in eigen dorp in het gebouw van Solidaris terecht. Het ziekenfonds heette voor 2022 nog Bond Moyson. “De meesten spraken dat uit als Bon Maison”, legt Stef Van Bavel van BK Projecten uit. “Het leek ons de perfecte naam voor het nieuwbouwproject. Het gebouw stond al een tijdje leeg en is niet energiezuinig. Daarom gaat het half mei tegen de vlakte. De voorbereidende werken zijn deze week gestart. We rekenen op ongeveer twee jaar voor de bouwwerken, zodat in het voorjaar van 2026 Bon Maison kan opgeleverd worden.”

“Het gaat om een volledig nieuw gebouw met tien ruime BEN-appartementen en ondergrondse parkeerplaatsen. De woonoppervlakten situeren zich tussen 94 en 124 vierkante meter. Op het gelijkvloers komt een handelsruimte. We hebben daarvoor al een overeenkomst met CDK Verzekeringen, dat er het hoofdkantoor gaat onderbrengen.”

Grote vraag

BK Projecten heeft in Rijkevorsel een beetje verder op de Hoogstraatsesteenweg Residentie Spar gerealiseerd op de locatie waar vroeger een buurtwinkel was. “Bon Maison krijgt dezelfde uitstraling met grijze steen”, vertelt Stef Van Bavel. “Het gemeentebestuur wil geen bombastische gebouwen. Daarom is gekozen voor een centraal hoekgebouw dat aan de zijkanten een andere stijl heeft.”

LEES OOK. BK Projecten bouwt achttien appartementen in dorpscentrum van Rijkevorsel

De belangstelling voor Bon Maison is groot. “We merken dat er veel vraag is naar appartementen in Rijkevorsel. De officiële verkoop start later deze maand, maar we hebben al een wachtlijst met 75 kandidaten. Iedere koper kan het appartement volledig naar eigen smaak inrichten.”

www.bkprojecten.be

Het gebouw van de vroegere Bond Moyson gaat tegen de vlakte.© ram

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners