Jogger krijgt klappen van agressieve BMW-bestuurder

Een 25-jarige Truienaar hangt acht maanden cel of een zware werkstraf boven het hoofd na een geval van verkeersagressie op 24 september 2015. Op die dag scheerde hij langs een jogger op een smalle landweg in Gorsem (Sint-Truiden).

GeHo

Het slachtoffer raakte daarbij met zijn hand de BMW en maakte een gebaar dat de bestuurder zijn snelheid moest matigen. Dat zinde de betichte niet. Hij stapte uit en samen met zijn vriendin ging hij verhaal halen. Na het nodige verbale geweld deelde de jongeman de jogger enkele klappen en slagen uit. Ook rukten ze zijn gsm uit de handen en smeten het toestel weg.

“Ik verstond hem niet. Hij sprak Frans en ik Nederlands. Ik ben totaal geen agressief type”, verweerde de man zich. “De verdachte heeft totaal geen schuldinzicht”, pleitte de raadsman van de burgerlijke partij. De jongeman was niet aan zijn proefstuk toe. Eerder kreeg hij al eens 10 maanden cel voor gelijkaardige feiten. Zijn advocaat verzette zich niet tegen een werkstraf. Hij wees erop dat de Truienaar uitstapte omdat de jogger tijdens het passeren op de wagen had geklopt. Vonnis op 18 december.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer