Mensen wachten in het donker op de luchthaven van Atlanta.
Volledig scherm
Mensen wachten in het donker op de luchthaven van Atlanta. © AP

Grootste en drukste luchthaven ter wereld ligt urenlang plat

De luchthaven van Atlanta, de grootste en drukste luchthaven ter wereld, heeft de hele middag en een groot stuk van de avond plat gelegen door een stroomonderbreking. Daardoor zijn er duizenden passagiers gestrand en kunnen vliegtuigen er niet landen of vertrekken. Inmiddels, na een panne van meer dan elf uur, meldt de luchthaven via Twitter dat alle gebouwen weer stroom hebben. "De panne is hersteld voor alle essentiële activiteiten", klinkt het.

16 reacties

  • Jean-Pierre Vercruysse

    6 jaar geleden
    De luchthaven van Atlanta ken ik al jaren sinds het inhuldigen van de toen nieuwe gebouwen. Het is een uitstekende luchthaven voor connectievluchten, absoluut efficient en practisch. Als ik de keuze heb voor bestemmingen waar ik niet rechtstreeks naar toe kan op het contnent dan kies ik steeds voor Atlanta. Kan me wel indenken dat het op dit ogenblik wel een ramp geweest is in de organisatie!! Hoop dat het snel in orde komt
  • Tina Colpaert

    6 jaar geleden
    Noodgenerators er moet toch iets zijn dat dit kan opvangen de techniek staat voor niks zeggen ze dan!
  • Diana De Wit

    6 jaar geleden
    Hier in België krijgen ze tenminste veldbedjes om te slapen!
  • ronny cuypers

    6 jaar geleden
    Zouden ze vaker moeten doen. Dan kan de mens weer eens leren dat een leven zonder enorme verplaatsingen ook mooi kan zijn.
  • Thierry De Gang

    6 jaar geleden
    Dirk, wel een klein verschil tussen een sneeuwbui met slechte organisatie en om deze te ruimen of een elektriciteitspanne dat een hele luchthaven lam legt.