vrijdag 16 november 2018 - Futsal
camera closecorrect Verwijs ds2 facebook nextprevshare twitter video

FUTSAL

De neefjes Lagouireh helpen Celtic Houthalen uit de nood

“Team op sleeptouw nemen”

Als je de Arabische namen Aziz en Adil laat verklaren, krijg je respectievelijk groot en eerlijk. En dat zijn ze ook, de neefjes Lagouireh. Groot, omdat ze tijdens het lopende seizoen het noodlijdende Celtic Houthalen willen versterken. Maar ook eerlijk, als ze zeggen dat duels zoals die vanavond tegen Eisden-Dorp cruciaal zijn in operatie redding.

Hun achternaam, Houthalen, het voetbal… De Lagouirehs hebben heel wat gemeen. Maar er zijn ook verschillen. Zo is Aziz (31) liefst negen jaar ouder dan Adil (22) én al aan zijn tiende futsalploeg toe!

“De mooiste tijd was mijn beginperiode bij Houthalen-Genk”, blikt Aziz terug. “Sportief was Eindhoven mijn hoogtepunt. Ik pakte er prijzen en speelde Champions League in en tegen Barcelona.”

Vorig seizoen streek hij neer in Borgloon, dat kampioen werd in derde klasse en nu onder Nico Papanicolaou de top wil bestormen. Het maakt Aziz’ overstap naar Celtic, dat na een interne twist zijn betere spelers verloor, des te opmerkelijker.

“Het is al de derde keer dat een samenwerking met Nico er niet van komt”, vervolgt de monteur. “Helemaal niets persoonlijks. Ik zag gewoon de afstand Houthalen-Borgloon niet langer zitten. Ik ben pas getrouwd, speel bij Houthalen VV en train de U9. Celtic is vlakbij de deur en geeft me de kans om nog eens in eerste klasse te spelen.”

 Karel Hemerijckx

Sporting Hasselt

Neefje Adil is een debutant en vooral bekend uit het veldvoetbal. Na Verbroedering Geel en Patro Eisden staat hij nu onder contract bij Sporting Hasselt.

“Van de club mag ik zaalvoetballen, het is goed voor mijn ontwikkeling en ik heb er zin in”, zegt de aanvaller. “Futsal is niet volledig nieuw voor mij. Ik speelde vroeger al bij Celtic in de jeugd . Zij weten dus wat ik kan en ik denk dat ik met techniek, snelheid en voetballend vermogen de ploeg wel kan helpen. Nu komt het erop aan de looplijnen snel op te pikken. Vrijdag keek ik toe, maandag trainde ik voor het eerst en nu hoop ik op speelminuten tegen Eisden-Dorp.” 
Voor Houthalen is deze thuisderby van groot belang. “Ik weet weinig van onze tegenstander, wel dat wij best punten pakken”, knikt Adil, zelfstandig elektricien.

De ervaren Aziz is het roerend eens. “Dit is een zespuntenmatch. Eisden is met Roselies en Morlanwelz één van de weinige teams00* die we achter ons kunnen en moeten houden. Bij verlies wordt het lastig… Maar ik geloof erin. Onze jonge jongens hebben zeker kwaliteit, maar maken door gebrek aan ervaring kleine foutjes. Ik wil dit team, dat nog versterkt moet worden, mee op sleeptouw nemen. We zullen er alles aan doen om het behoud te verzekeren.”

Vanavond 21.15u: Celtic Houthalen - Gelko Eisden-Dorp (eerste nationale mannen)

Lees meer

Aangeboden door onze partners

Nieuwe Video's

Nog meer nieuws