vmma
Volledig scherm
© vmma

Sven Ornelis schreef nummer voor Nicole en Hugo

VideoToen Kris Wauters en Sven Ornelis het in 'Zot Gedraaid' op Joe over liefdesliedjes hadden, wist Sven het volgende te vertellen: "Als het over het ultieme koppel in Vlaanderen gaat, dan is dat toch wel Nicole en Hugo", begon Sven zijn verhaal.

  1. Na oproep tot staakt-het-vuren tijdens uitzending: vakbond VRT sluit nieuwe acties tijdens finale niet uit
    UPDATE
    95

    Na oproep tot staakt-het-vu­ren tijdens uitzending: vakbond VRT sluit nieuwe acties tijdens finale niet uit

    De socialistische vakbond sluit nieuwe acties bij de uitzending van de finale van het Eurovisiesongfestival niet uit. Donderdag werd er eerder actie gevoerd met een pancarte bij de start en het einde van de uitzending van de tweede halve finale van het Eurovision Songfestival. “Wij veroordelen de schendingen van de mensenrechten door de staat Israël”, was er te lezen. “We waren op de hoogte gebracht dat het zou gebeuren”, aldus de VRT in een reactie aan HLN.
  2. Na HLN-podcast ‘Kinderen van de Kerk’, De Croo geeft toe: “Er hebben in ons land gedwongen en illegale adopties plaatsgevonden”
    PREMIUM
    5

    Na HLN-pod­cast ‘Kinderen van de Kerk’, De Croo geeft toe: “Er hebben in ons land gedwongen en illegale adopties plaatsge­von­den”

    “In België hebben er tussen 1950 en vandaag wel degelijk illegale en gedwongen adopties plaatsgevonden. Daar zijn voldoende bewijzen voor.” Dat verklaarde premier Alexander De Croo (Open Vld) woensdag in de Kamer. Deze erkenning is een grote doorbraak én opluchting voor de slachtoffers die eerder uitgebreid hun verhaal deden in de HLN-podcast ‘Kinderen van de Kerk’. Krijgen zij nu een financiële vergoeding? “We hopen dat we hulp krijgen. De leegte is groot als je helemaal niets weet van je geschiedenis”, zegt Debby Mattys (56).