Eindelijk beter weer op komst, en zonnig weekend in het verschiet

© luc daelemans

Dinsdag begint nog wat regenachtig, maar later volgen er op de meeste plaatsen brede opklaringen. Ook de komende dagen is er beter weer in het verschiet, zo meldt het KMI. Ook het weekend belooft erg zonnig en aangenaam te worden.

mtm
Bron: BELGA

Dinsdagochtend verwachten we wat regen, vooral over de noordoostelijke landshelft. Elders zal het over het algemeen droog zijn met opklaringen, maar lokaal ook mist of lage wolken in de vroege ochtend. In de loop van de middag zullen brede opklaringen ontstaan in het westen en noordwesten met vaak droog weer. Elders blijft het wisselend tot soms zwaar bewolkt met enkele lokale buien.

Dinsdagavond zijn de opklaringen over het noorden breed en is het wisselend bewolkt met nog kans op een bui over het zuiden. Vooral in de Ardennen kunnen in de nacht van dinsdag op woensdag ook mistbanken voorkomen. De minima schommelen tussen 4 en 10 graden.

LEES OOK MEER WEER. Na de zondvloed: “Regen blijft nog even hangen, vanaf dinsdag weer zon”

Woensdag zal de bewolking aanvankelijk dik zijn met veel lage wolken, nevel en in de Ardennen kans op mist. Lokaal blijft er nog kans op enkele druppels regen in de loop van de middag. De maxima zullen 13 of 14 graden bereiken aan zee en in de Ardennen, en 16 tot 17 graden in het centrum.

Donderdag start de dag opnieuw met veel lage wolken. Later breekt de bewolking en verschijnen er opklaringen. De kustregio zou echter kunnen genieten van zonniger weer. De maxima zullen variëren tussen 15 graden in de Hoge Ardennen en aan de kust en 18 tot 19 graden in het centrum.

Vrijdag kunnen we eerst genieten van een zeer zonnige ochtend. In de namiddag zullen er stapelwolken ontstaan en wordt het eerder wisselend bewolkt. Het blijft droog. De maxima zullen rond de 16 of 17 graden liggen in de Ardennen en aan zee, en 20 graden elders.

Zaterdag wisselen zon en wolkenvelden elkaar nog steeds af. Later overdag kunnen de wolken wat talrijker worden. De maxima liggen tussen 18 en 20 of plaatselijk 21 graden.

Zondag verwachten we soms brede opklaringen en stapelwolken waaruit eventueel hier en daar een buitje valt. Het is zacht bij maxima van 19 tot 22 graden.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen