De dorpskern in Onze-Lieve-Vrouw-Waver wordt vernieuwd.© Dirk Vertommen

Eerste fase van dorpskernvernieuwing Waver gaat donderdag van start: “Alles blijft bereikbaar tijdens de werken”

Onze-Lieve-Vrouw-Waver -

Op donderdag 2 mei gaan in Onze-Lieve-Vrouw-Waver (Sint-Katelijne-Waver) de langverwachte werken voor de dorpskernvernieuwing van start. Dijk en Dorp krijgen een nieuwe riolering en ook bovengronds wordt het dorpsplein vernieuwd.

De werken aan de dorpskernvernieuwing van Onze-Lieve-Vrouw-Waver gaan deze week van start. Nadat er de voorbije maanden al voorbereidende werken plaatsvonden, start een aannemer op donderdag 2 mei met de eerste fase. Daarbij wordt de Dijk opgebroken en afgesloten voor het verkeer. In totaal wordt er gewerkt in zes fases om de hinder voor het verkeer te beperken.

“De Dijk wordt opgebroken tussen de Kruisweglei en Kegelshoeklaan”, aldus het lokaal bestuur van Sint-Katelijne-Waver. “Ook fietsers en voetgangers kunnen er niet door. Zij moeten een omleiding volgen via de Kruisweglei, Wavervelden en de Waverlaan. In de Waverlaan worden er paaltjes geplaatst om de straat te knippen. Zo kan autoverkeer geen gebruik maken van deze lokale wegen.”

Bereikbaarheid

Ook met de wagen blijven alle bestemmingen bereikbaar, maar afhankelijk van waar je wanneer moet zijn, geldt er een andere omleiding. “We maakten bereikbaarheidsfiches voor attractiepolen zoals sporthal Bruultjeshoek, KSK Wavria en de Wintertuin. Ook de woonzorgcentra en scholen blijven bereikbaar. Via de fiches kom je te weten welke parkings je kan gebruiken en hoe je moet aanrijden.”

Er komt niet alleen een nieuwe riolering, de dorpskern wordt ook bovengronds vernieuwd. Daarbij is er meer aandacht voor groen en een betere leefbaarheid. De werkzaamheden zullen meer dan een jaar duren.

Alle info zoals de bereikbaarheidsfiches, de timing van de fases en contactformulieren kan je vinden op de webpagina van ‘Waver in ’t Nieuw’ op de gemeentelijke website. (svds)

www.sintkatelijnewaver.be/waver-in-t-nieuw
Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners