De marinekadetten leiden de bezoekers komend weekend rond.© Kevin Verboven

Erfgoedschip Libération vaart van Leopoldsburg naar Massenhoven voor Waterdays komend weekend

Massenhoven -

De Libération arriveerde zaterdag al in de jachthaven van VVW-Kempen in Massenhoven voor de Waterdays komend weekend.

Tijdens het weekend van 25 en 26 mei is het weer twee dagen ‘te land, ter zee en in de lucht’ aan jachthaven Costa Kempen in Massenhoven. De Libération, een schip van het Koninklijk Marinekadettenkorps, wordt een van de blikvangers. Het werd in 1952 gebouwd op een Duitse werf als patrouilleschip voor de Belgische strijdkrachten in Duitsland. Het schip is beschermd en wordt nu gebruikt door het Koninklijk Marinekadettenkorps-Belgie vzw, een jeugdbeweging voor maritieme en nautische kennis.

Een mooie blikvanger voor de Waterdays van komend weekend.© Kevin Verboven

Tegenwoordig ligt het aangemeerd in de jachthaven van Leopoldburg, maar het kwam zaterdag speciaal al naar Massenhoven. Tijdens de Waterdays op 25 en 26 mei geven de jonge kadetten rondleidingen aan bezoekers. 

Het aanmeren in Massenhoven.© Kevin Verboven

Alexander Adriaensens van VVW-Kempen en het Costa Kempen Team, gaf een geel en blauw vlaggetje af aan de gasten als verwelkoming. De kapitein van het schip is Nick Minnoye.

Kapitein Minnoye.© Kevin Verboven

Het wordt druk komend weekend op het Albertkanaal. In Viersel gaat er op zondag 26 mei de Diamond Race door en in Broechem organiseert diezelfde zondag Zeil- en Surfclub Broechem onder de noemer Girls On Board speciaal initiaties zeilen, suppen en windsurfen voor meisjes en vrouwen, om de watersport bij vrouwen te promoten. Hier komt minister Paul Van Tigchelt (Open Vld) als minister van de Noordzee zondag op het spaarbekken in Broechem ook even watersporten. Misschien kan hij de twee andere evenementen in één adem mee bezoeken?

© Kevin Verboven

(kma)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners