Er werd opnieuw brand gesticht in een cel in de gevangenis van Haren.© BELGA

Opnieuw celbrand in gevangenis Haren: gedetineerde afgevoerd naar ziekenhuis

Brussel -

In de gevangenis van Haren is in de nacht van maandag op dinsdag opnieuw brand gesticht in een cel. Een gedetineerde, die te veel rook had ingeademd, werd afgevoerd naar het ziekenhuis.

Het incident deed zich voor rond middernacht. De brandweer van Vilvoorde en verschillende ziekenwagens kwamen ter plaatse. De cipiers hadden het vuur zelf al kunnen blussen, dus moest de brandweer alleen nog een nazicht uitvoeren. De gedetineerde, die bevangen was geraakt door de rook, werd wel overgebracht naar het ziekenhuis ter controle.

Woordvoerder Tom Van Wynsberghe van het Gevangeniswezen bevestigt de brand. “Er werd een brandhaard met grote rookontwikkeling vastgesteld”, legt hij uit. “De gedetineerde zat op dat moment in het afgescheiden sanitair gedeelte van de cel. Het vuur raakte gelukkig vrij snel geblust. De cel is wel verzegeld. De betrokkene zal dinsdag normaal gezien terugkeren uit het ziekenhuis en ondervraagd worden door de magistraat.”

De gevangene zat alleen in de cel. Wat er precies in brand was gestoken, is onduidelijk.

Er zijn op korte tijd al verschillende celbranden geweest in Haren. Vorige maand overleed een gedetineerde nadat hij brand had gesticht in zijn cel. Volgens Van Wynsberghe is er geen probleem op dat vlak. “Je mag niet vergeten dat Haren de grootste gevangenis van het land is met intussen meer dan 1.000 gedetineerden. Dan is de kans groter dat er zich eens een incident voordoet. Er zijn geen aanwijzingen dat dit een groter probleem is in deze gevangenis.” (dbg)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer