Direct naar artikelinhoud
Rode Duivels

Martínez reageert op uitspraken De Bruyne: "Kevin is een winnaar en dat wil ik niet veranderen"

Bondscoach Roberto Martinez.Beeld BELGA

Bondsoach Roberto Martínez heeft voor het eerst gereageerd op de opvallende uitspraken van Kevin De Bruyne die de tactische aanpak van zijn trainer hekelde. "Er is niets mis met het uiten van je eerlijke mening", vertelde hij voor de microfoon van VTM Nieuws.

“Zolang er tactisch geen goed plan is, komen we in moeilijkheden. We teren nog te veel op ons talent." Het was een stevige uithaal van Kevin De Bruyne naar zijn Spaanse selectiemeester, maar Roberto Martínez ziet er klaarblijkelijk niet al te veel graten in. "Het was een heel open en eerlijke mening van wat we geëxperimenteerd hebben in de wedstrijd tegen Mexico. De realiteit is dat we in een periode verkeren waarin we zaken uitproberen en ons voorbereiden op de Wereldbeker. Het is normaal dat De Bruyne wat gefrustreerd is want hij komt van een clubmentaliteit."

Martínez reageert op uitspraken De Bruyne: "Kevin is een winnaar en dat wil ik niet veranderen"
Beeld Photo News

Had De Bruyne misschien niet beter eerst gesproken met Martínez in plaats van het te bespreken in de media? "Dat ga ik intern met hem bespreken", vertelt de bondscoach. "Er is niets mis met het uiten van je eigen eerlijke mening. Alleen alle vragen die ik nu krijg van de media gaan hier nu over. Kevin is een winnaar en dat wil ik niet veranderen. Nu hebben we zeven maanden om de Wereldbeker voor te bereiden."

Bekijkt Martínez de uitspraken van De Bruyne als een persoonlijke aanval? "Nee, het is een open en eerlijke mening. Ik spreek voor alle andere spelers die ook elk afzonderlijk hun eigen mening hebben. Het verschil is dat de ene mening naar buiten is gebracht en de andere binnenskamers blijven."

Volgens de motor op het middenveld van Manchester City teren de Rode Duivels nog te veel op hun talent. "Het talent is essentieel", aldus Martínez. "We beschikken over een groep van individuen die heel getalenteerd is. Er zijn verschillende aspecten en ik beschik op dit moment nog niet over alle informatie. Dit hoort erbij als je een team klaarstoomt voor het WK en het verandert nu niets. Op het WK moeten we pas echt op dezelfde lijn zitten."

Martínez reageert op uitspraken De Bruyne: "Kevin is een winnaar en dat wil ik niet veranderen"
Beeld BELGA