ANTWERPEN LIVE. Volg hier het nieuws uit de stad Antwerpen

Antwerpen -

Wat gebeurt er in Antwerpen? In deze live krijg je een overzicht van het belangrijkste nieuws uit de stad en de districten. Bovenaan kan je naar de ATV-livestream kijken.

red
Sonia De Bock

Antwerpen laat vredesvlag boven Steenplein wapperen: “We hopen vurig dat het krijgsgeweld stopt en dat alle gijzelaars veilig thuiskomen”

Aan het Steen in Antwerpen is vanmorgen de vredesvlag gehesen. Het stadsbestuur wil met die symbolische actie vrede vragen voor Palestina en Israël, maar ook tussen de bevolkingsroepen onderling in Antwerpen die zich nauw betrokken voelen bij dat conflict. Op Vlaams Belang na waren alle partijen van de Antwerpse gemeenteraad vertegenwoordigd op het plechtige moment -in de regen.
Joost Van Opdorp

Wolkbreuk doet terrasjes in Antwerpen leeglopen


Daarnet was het nog stralend weer, maar een wolkbreuk in Antwerpen doet de volle terrasjes nu in sneltempo leeggelopen. “Dan is het maar gezellig druk in de kroeg zelf”, klinkt het in café De Pelikaan.
Ook veel regen in Wilrijk.
 
Op Bouger Bouger, een rommelmarkt op het Krugerplein, is het alle hens aan dek om zeilen te leggen en zelf te gaan schuilen.
 
Ook in de Antwerpse rand viel er veel regen in korte tijd. Door de zware regenval trad het Albertkanaal in Wijnegem kort uit zijn oevers, waardoor de Vaartdijk voor een zestigtal meters blank stond. Het water zorgde voor een moeilijke doorgang. Ook een riooldeksel was losgekomen, maar ligt intussen weer op zijn plek.
BFM
BFM
Joost Van Opdorp
Op het Hendrik Conscienceplein zijn zondagmiddag 41 straatdoden herdacht. Dat zijn mensen die in onze stad overleden zijn ten gevolge van hun dakloos bestaan. Alle namen werden op een zwarte sluier geborduurd.
Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER