Visma-Lease a Bike wilde koers openbreken waar Wout van Aert viel: “De afdaling wordt chaos, maar vecht om bij de ploeg te blijven”

De passage waar Wout van Aert viel, werd in de briefing van de ploeg aangeduid als het sleutelpunt in de koers, zo blijkt uit de notities van Matteo Jorgenson op zijn smartphone. De renners moesten vooraan zitten in de afdaling om op de daaropvolgende Kanarieberg de wedstrijd te dynamiteren. “Het zal chaos zijn in de afdaling”, noteerde de Amerikaan van Visma-Lease a Bike.

Michael Van Damme

In de zenuwachtige aanloop richting Kanarieberg, op een brede en snelle afdaling, kwamen onder meer Wout van Aert en Jasper Stuyven ten val met breuken tot gevolg. Visma-Lease a Bike had de Kanarieberg en de bewuste afdaling ernaartoe aangeduid als hét sleutelpunt in Dwars door Vlaanderen omdat ze daar de koers wilden openbreken. Dat blijkt uit de notities van de briefing die Matteo Jorgsenson op zijn smartphone had staan.

De latere winnaar postte die notities op Instagram: “Kilometer 121: het wordt chaos in de afdaling maar vecht als de hel om bij de jongens te blijven en ga dan vol op de Kanarieberg”, staat er in Jorgensons notities over de zone waar Van Aert viel, gevolgd door een rood zwaailicht.

Ook grote concurrent Lidl-Trek had duidelijk de opdracht gekregen om daar vooraan te zitten.

© Instagram Matteo Jorgenson.

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen