© Tommy Maes, RR

Verdachte steekpartij (19) onder elektronisch toezicht: “Een meisje had een mes vast en een ander meisje was hevig aan het bloeden”

De 19-jarige vrouw uit Oud-Turnhout die maandagavond betrokken was bij de steekpartij aan het station van Mol, is onder elektronisch toezicht geplaatst voor moordpoging. De jonge vrouw verwondde twee minderjarige meisjes met een mes. Een van de slachtoffers liep ernstige steek- en snijverwondingen op, maar is niet in levensgevaar.

Tommy Maes

De omgeving van het Molse station werd maandag in de vooravond opgeschrikt door een zware vechtpartij, waarbij uiteindelijk twee meisjes verwond werden met een mes. De verdachte, een 19-jarige vrouw uit Oud-Turnhout, heeft de feiten toegegeven en is intussen door de onderzoeksrechter in Turnhout onder elektronisch toezicht geplaatst voor moordpoging.

Het incident deed zich vond 17.30u voor ter hoogte van de fietsenstallingen bij het station. Verschillende getuigen hebben de steekpartij zien gebeuren. “Op dat moment was er een hevige ruzie ontstaan tussen twee groepen, voornamelijk meisjes en jonge vrouwen”, zegt getuige Caroline Kelchtermans. “Eerst ging het voornamelijk om geroep en getier, later werd er ook getrokken en geduwd. Op een bepaald moment vielen er klappen. Plots merkte ik dat een van de betrokkenen een mes vasthad en dat er een meisje hevig bloedde. Ik bracht meteen de hulpdiensten op de hoogte. De politie en de ziekenwagen waren snel ter plaatse. Het is onvoorstelbaar dat dit kon voorvallen. Zoiets heb ik Mol nog niet zien gebeuren.”

Bewakingscamera’s

Enkele andere getuigen konden intussen het mes afpakken. Het incident is gefilmd door bewakingscamera’s van het station en op sociale media dook intussen een filmpje op van de feiten. “Een meisje van 16 uit Mol liep ernstige steek- en snijverwondingen op het in aangezicht, de buik en de arm. Ze is zwaargewond, maar niet in levensgevaar. De hulpdiensten brachten haar over naar het ziekenhuis. Ook een meisje van 17 raakte gewond”, zegt Kristof Aerts, woordvoerder van het Parket van Antwerpen.

Ruzie tussen groepen

“Toen de politie de vaststellingen deed, heeft de 19-jarige vrouw uit Oud-Turnhout zich aan. Enkele uren later werd ook nog een 19-jarige vrouw uit Balen gearresteerd, maar ze mocht na verhoor beschikken. De vrouw uit Oud-Turnhout heeft de intussen feiten toegegeven. De aanleiding ligt bij een mogelijke aanslepende ruzie tussen twee groepen.”

Het onderzoek wordt nu verder verdergezet onder leiding van de onderzoeksrechter.