© Boumediene Belbachir

Plus ArtikelHandbal

HANDBAL CLUBNIEUWS APRIL. De belangrijkste nieuwtjes over de Limburgse handbalclubs

In deze rubriek bundelen we de belangrijkste nieuwtjes van de Limburgse handbalclubs.

Ivo Kwanten

ZONDAG 28 APRIL

BELGIUM PLAY-OFFS: De vierde speeldag in de Belgium play-offs wordt op woensdag 1 mei afgewerkt. Izegem neemt het op tegen Bocholt (20.00 uur), Visé ontvangt Eupen (16.00 uur) en Pelt krijgt Hubo Handbal over de vloer (20.15 uur).

VISE: Visé zal dit seizoen niet meer kunnen rekenen op Hamza Hadzic. De 27-jarige opbouwspeler liep in Izegem een zware enkelblessure op.

FRANKRIJK: Tom Robyns had met zijn zeven doelpunten een belangrijk aandeel in de 29-30-zege van Saran bij Toulouse (eerste nationale Frankrijk). In dezelfde competitie scoorde Simon Ooms twee keer voor Ivry tegen Creteil, maar dat volstond niet voor de zege.

DINSDAG 23 APRIL

EUPEN: Na Izegem heeft ook Eupen in volle degradatiestrijd een trainerswissel doorgevoerd. Mariusz Kedziora (papa van de spelers Damian en Bartosz) neemt de fakkel over van Jean-Luc Grandjean. Eupen heeft net als Izegem en Hubo Handbal punten nodig om het behoud in de BENE-League veilig te stellen.

ZONDAG 21 APRIL

PELT: De speaker van dienst tijdens het duel tussen Visé en Pelt maakte het bij momenten erg bont. Tot ongenoegen van Pelt maar ook van de scheidsrechters die hem prompt uit de zaal zetten.

HOUTHALEN: Kreasa Houthalen moest tegen Hubo Handbal (play-offs eerste nationale) Kelchtermans en Van Vlierden missen. Follon werd meteen na rust uitgesloten maar het was niet voldoende om Houthalen van de zege te houden.

IZEGEM: In de aanloop naar de wedstrijd in Eupen beëindigde handbalclub Izegem de samenwerking met coach Seyran Kroyan. Frank Platteeuw en Bram Deruyck nemen voor de rest van het seizoen de honneurs waar. Met een gelijkspel in Eupen hebben zij hun start niet gemist. (ik)

VRIJDAG 19 APRIL

SINT-TRUIDEN: Sint-Truiden (mannen tweede nationale) mist zondag tegen Sprimont Meode, Happart, Guarneri, Cedric Barthels en Joris Carpentier. Jeroen en Jasper Carpentier zijn er wel weer bij. Coach Sarina Leenen gaat jongeren de kans geven.

DONDERDAG 18 APRIL

SP. PELT: Pelt, dat in de Belgium play-offs op bezoek gaat bij Visé, neemt aan het einde van het seizoen afscheid van Dylan Vossen. De 32-jarige Nederlander zet een punt achter zijn carrière. De vrouwen van Pelt (tweede nationale) verdedigen zondag hun leidersplaats voor eigen publiek tegen Evergem.

KORTESSEM/HUBO HANDBAL: Na Andrej Dosen maakt nu ook Simon Morier aan het einde van het seizoen de overstap van Kortessem (liga 1) naar Hubo Handbal.

BOCHOLT: De vrouwen van Achilles Bocholt (liga) kunnen zaterdag de titel pakken. Ze moeten winnen van Sporting Pelt en Schoten mag geen punt pakken tegen Atomix.

Zondag 14 april

Belgen in Frankrijk - Simon Ooms scoorde zes keer voor Ivry, maar dat volstond niet om Provence Aix van de overwinning te houden. Ook Tom Robyns (1 goal) moest het met Saran afleggen tegen Limoges. Ooms en Robyns blijven dus verwikkeld in de degradatiestrijd in eerste klasse. Quinten Colman werd in tweede klasse kampioen met Tremblay-en-France. Yannick GLorieux (6 goals) verloor met Pontault-Combault van Valence en zakt naar de derde plaats.

Lions gered - In het Nederlands-Limburgse Sittard werd de Stichting Stimulering Topsport Handbal Limburg opgericht. Meteen ook de redding voor topclub Lions, dat onlangs na een geschil met een ex-speler failliet verklaard werd. Lions heeft de Belg Bruno Thevissen, die nu Eynatten onder zijn vleugels heeft, als trainer aangesteld.

Plessers international - Doelman Nicholas Plessers werd door bondscoach Yérime Sylla opgeroepen voor de stage van de nationale ploeg. Die gaat door van 6 tot 8 mei.

Zondag 7 april

Frankrijk - In de Franse eerste klasse behaalden Tom Robyns (drie doelpunten) met Saran en Simon Ooms (twee goals) met Ivry tegen respectievelijk Cesson en Chambery een belangrijk punt in de strijd tegen de degradatie. In de tweede klasse zakt het Pontault-Combault van Yannick Glorieux (twee goals) na verlies tegen Frontignan van de tweede naar de derde plaats.

Achilles Bocholt - Doelman Clem Leroy van Achilles Bocholt werd verkozen tot beste speler van de BENE-league editie 2023-024.

Sporting Pelt - Doelman Youri Denert van Sporting Pelt trekt volgend seizoen het shirt van Eupen aan. Voor keeper Nick Deekens van detzelfde Pelt ligt er een contract klaar in Frankrijk. Dat wordt mogelijk bij Istres, dat op de tweede plaats staat in tweede klasse. Pelt heeft met Bram Kleijkers, die overkomt van Lions, een vervanger klaar.

LEES OOK. HANDBAL CLUBNIEUWS MAART. De belangrijkste nieuwtjes over de Limburgse handbalclubs

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer