© DeFodi Images via Getty Images

Geen stunt in de tweede ronde: Mina Libeer verliest op WK judo van Canadese nummer één van de wereld

Mina Libeer (IJF 25) is er maandag, op de tweede dag van het WK judo in Abu Dhabi, niet in geslaagd te stunten in de categorie tot 57 kg. De 26-jarige Oost-Vlaamse verloor in haar tweede ronde met ippon van de Canadese nummer één van de wereld Christa Deguchi. In de eerste ronde was Libeer vrij.

Jens Heylen
Bron: BELGA

Zondag gingen ook Jorre Verstraeten (-60 kg), Amber Ryheul (-52 kg), Loïs Petit en Ellen Salens (beiden -48 kg) er allemaal uit in de tweede ronde in de Verenigde Arabische Emiraten.

Dinsdag is het de beurt aan Matthias Casse (-81 kg), de wereldkampioen van 2021, Jarne Duyck (-81 kg) en Alessia Corrao (-63 kg). Woensdag komen Gabriella Willems (-70 kg), Vicky Verschaere (-78 kg) en Sami Chouchi (-90 kg) op de tatami en donderdag is Toma Nikiforov (-100 kg) aan zet.

Op 23 juni wordt de olympische ranking voor Parijs afgesloten. Zeventien judoka’s per categorie plaatsen zich rechtstreeks voor de Olympische Spelen. Nadien worden per continent judoka’s toegevoegd om aan 24 deelnemers te komen. Nummer één van de wereld Matthias Casse is al zeker van de Spelen. Ook Toma Nikiforov, Jorre Verstraeten en Mina Libeer staan er goed voor. Sami Chouchi, Gabriella Willems en Amber Ryheul liggen in de weegschaal.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer