© JAA

Wendy Verhoeven legt de eed af als financieel directeur

Wendy Verhoeven heeft tijdens de gemeenteraad de eed afgelegd als nieuwe financieel directeur van het lokaal bestuur. Verhoeven is 36 jaar en woont in Kalmthout. Ze start op 3 juni in haar nieuwe functie, het op één na hoogste ambt binnen de gemeente.

jaa

‘’Met Wendy Verhoeven, die eerder projectleider, directielid en afdelingshoofd was bij de stad Antwerpen, zijn we erin geslaagd om een hoogstaand profiel aan te werven. We zijn erg opgetogen dat zij het topmanagement van onze gemeente komt vervoegen”, aldus schepen van Financiën en Personeelszaken Paul Valkeniers (Open Vld). “We bedanken huidig gemeenteontvanger Herman Martens voor zijn jarenlange inzet. Zoals decretaal opgelegd, wordt hem vanaf juni een andere passende functie toegewezen.’’

Verhoeven maakt deel uit van een reeks aanwervingen in het hoger kader waarbij opvalt dat het bijna allemaal vrouwen zijn die het management komen versterken. Zo werden naast de financieel directeur zeer recent nog een IT-manager, HR-manager, procesmanager en een cultuurbeleidscoördinator aangeworven.

Valkeniers kreeg tijdens de gemeenteraad wel heel wat kritiek van onder meer Dieter Peeters (CD&V) en Kurt Vermeiren (Sp.a) over de volgens deze oppositieraadsleden dure, onnodige en niet-reglementaire aanstelling van BDO als consultant om de algemene directeur bij te staan in het managen van de samenvoeging van gemeente en OCMW. Dat contract werd zopas nog verlengd om ook diensthoofden bij te staan. “Het gaat om een uitgave van 81.000 euro of anderhalve schepenwedde voor een zeer tijdelijke functie met een vage taakomschrijving. Dit is geen correcte manier van handelen.”