Australisch stadje organiseert festiviteiten voor 150ste verjaardag drie jaar te laat

© google street view

Een stadje in het noorden van Australië was bezig met de voorbereidingen voor zijn 150ste verjaardag volgend jaar, tot de autoriteiten erachter kwamen dat die verjaardag al drie jaar voorbij is.

“We hadden de festiviteiten de afgelopen twee jaar gepland, aangezien een aantal plaatselijke historici hadden gezegd dat de officiële erkenning van Charleville van 1868 dateerde”, aldus burgemeester Annie Liston. De stad werd echter al in 1865 gesticht. “De info van de historici bleek jammer genoeg niet te kloppen, de echte verjaardag was in 2015. We hebben hem met drie jaar gemist”, aldus Liston. “Dat was toch wel een schok voor ons.”

Het rurale stadje met 3.700 in Queensland blijft echter niet bij de pakken zitten, en viert volgend jaar gewoon zijn 153ste verjaardag. “We hebben de mooiste sterrenhemel van Australië en een kosmoscentrum. Daarnaast hebben we verschillende historische huizen en erfgoedsites, en een ‘top secret’ Amerikaanse basis uit de Tweede Wereldoorlog. Die willen we in de kijker zetten”, zegt burgemeester Liston nog, die toevoegt dat Charleville 100.000 Australische dollar (64.000 euro) opzij had gezet voor de festiviteiten.

Charleville verloor door een grote overstroming in 1990 het grootste deel van zijn officiële documenten.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen