© Georges Daniels

Jarige koster André gevierd in Sint-Joris

Zopas werd de 80ste verjaardag van de vlijtige koster André Everaerts gevierd in de kerkgemeenschap van Sint-Joris.

Georges Daniels

Dat koster André, echtgenoot van Monique Bex, in Sint-Joris een bekend dorpsfiguur is, zal niemand nog verbazen. Bij de aankomst van pastoor E.H. Harie Driesen begin 1991 werd André gevraagd om als misdienaar te helpen bij begrafenissen. In die tijd waren er ongeveer een twintigtal begrafenismissen per jaar. Jules Martens bracht hem de nodige kennis bij. Tien jaar geleden nam hij ook de taak als koster van zijn schoonmoeder Jeanne Neven over - ook een gekend dorpsfiguur, beter gekend als Mam Bex. E.H. Eric Reynders kwam toen aan in Alken als nieuwe pastoor van de parochiefederatie.

Dagelijks zorgt André voor de kerk, het liturgisch gebeuren en alles wat ermee verband houdt. Veel vakantie heeft hij niet, hij voelt zich hier thuis en verbonden met de kerkgemeenschap van Sint-Joris. Hij heeft de straatnaam van zijn woonst 'Verbindingsstraat' wel heel letterlijk genomen en in praktijk gebracht.

Al 23 jaar brengt André op de eerste vrijdag van de maand de communie bij de bejaarden en de zieken van Sint-Joris. Verder is André al 21 jaar secretaris van Samana, de vroegere Ziekenzorg. In zijn vrije tijd is hij imker met verschillende bijenkorven en verzamelt hij sigarenbanden, postzegels en doodsprentjes. Ook voor het zwerfvuil is hij een stille medewerker die elke dag ijvert voor een propere buurt. Als 'bezige bij' werd hij dan ook op passende wijze bedankt door pastoor Sandro Moretti en acoliet Gert Dujardin. De orgelist en de aanwezigen zorgden voor een 'Lang zal hij leven, lang zal hij leven en een hiep, hiep, hoera!'.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer