The Foxes zijn bijna terug: Wout Faes en Dennis Praet met Leicester op een zege van terugkeer naar Premier League

Faes viert met matchwinnaar Fatawu, die goed was voor een hattrick.© Getty Images

Leicester City kan de Premier League haast ruiken. De leider in de Engelse Championship won dinsdagavond met 5-0 van Southampton, dat daardoor niet meer over de voormalige Premier League-kampioen heen kan op de ranglijst. Vrijdag kan rechtstreekse promotie al binnen zijn, anders zullen ‘The Foxes’ het zelf op maandag moeten doen.

Jorunn Vannoorden

Nadat Leicester City vorig seizoen degradeerde uit de Premier League leek het maandenlang met ongenaakbaar en met een straatlengte voorsprong terug te keren op het hoogste niveau, maar in 2024 begon de machine te sputteren. en gaf de club een voorsprong van liefst 17 punten weg. De laatste weken is er echter beterschap getoond met afgelopen weekend nog een knappe zege op nummer vijf West Bromwich Albion (2-1).

Maar de tegenstander van dinsdagavond, nummer vier Southampton en zelf nog in de running voor promotie, was echter weer van een ander kaliber. Bij winst konden zij nog over Leicester City springen in de stand. Maar Leicester City liet in eigen huis duidelijk te merken dat er niets te halen viel.

Abdul Fatawu was met drie goals de grote man bij The Foxes. De Ghanese flankspeler lukte een hattrick en verdubbelde daarmee meteen zijn totaal aantal goals dit seizoen. Ook ex-Genkie Wilfred Ndidi en veteraan Jamie Vardy pikten hun goaltje mee in een klinkende 5-0-overwinning. Wout Faes stond de hele partij tussen de lijnen, Dennis Praet mocht tien minuten voor tijd invallen.

Wout Faes.© IMAGO/Every Second Media

En zo komt de Premier League plots heel dichtbij voor deze twee Rode Duivels. De rechtstreekse promotie kan al een feit zijn op vrijdag: als Leeds dan verliest bij QPR zijn The Foxes al zeker van een directe terugkeer bij de grote mannen. Verliest Leeds niet, dan kan Leicester maandagavond zelf de klus klaren op bezoek bij Preston.

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen