VIDEO. Alex Albon crasht stevig tijdens oefensessie in Australië, maar teamgenoot is de dupe en moet bolide afstaan: “Moeilijkste moment uit mijn F1-carrière”

© EPA-EFE

© AFP

1 / 2
thumbnail:
thumbnail:

Voor de derde manche van het wereldkampioenschap strijkt het Formule 1-circus neer in Australië en ook dit jaar blijkt het Albert Park een lastig circuit te zijn voor de coureurs. Vraag dat maar aan Alexander Albon. De Britse Thai crashte stevig tijdens de eerste vrije training en schreef zijn auto af. Zijn weekend leek erop te zitten, totdat zijn team een verrassende beslissing nam en besloot dat Logan Sargeant zijn bolide moest afstaan aan zijn teamgenoot in de hoop de kansen op punten te verhogen. Pijnlijk.

Quinten Torfs

Albon kwam tijdens de tweede oefensessie, als gevolg van de schade aan zijn FW46, niet in actie. De monteurs van Williams probeerden zijn auto nog wel te herstellen, maar de schade bleek te groot. Op de koop toe had de Britse renstal ook geen reservechassis meegebracht naar Melbourne. Game over, voor Albon, was het algemeen sentiment in de paddock, maar tot ieders verbazing is het Sargeant die de dupe is van de kostelijke fout van zijn teamgenoot.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Sargeant, die vorig seizoen en de afgelopen twee races slechter presteerde dan Albon, zou de enige kans zijn op punten dit weekend. Iets waar ze zich bij Williams duidelijk zorgen over maakten. Het team besliste daarom dat Albon de auto van zijn teamgenoot krijgt in de hoop te kunnen scoren tijdens de Grand Prix op zondag.

“Dit is het moeilijkste moment uit mijn carrière en het is absoluut niet gemakkelijk, maar ik ben hier volledig voor het team en schik me in dit besluit”, reageerde de jonge Amerikaan aangeslagen, die nogmaals ondervindt hoe meedogenloos de wereld van de Formule 1 kan zijn.

“Het is eigenlijk ondenkbaar in de huidige Formule 1 om geen reservechassis te hebben, maar het weerspiegelt de problemen die we afgelopen winter hebben gehad om het chassis voor de nieuwe auto op tijd klaar te hebben”, lichtte teambaas James Vowles anderzijds toe. “Logan zou niet moeten lijden onder een fout die hij niet heeft gemaakt, maar elk punt telt meer dan ooit. We kunnen Logan dan ook niet genoeg bedanken om dit te aanvaarden. Hij toont zijn toewijding voor het team.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen