© AFP

Oppermachtig! Jonathan Milan sprint naar derde ritzege in de Giro, Merlier komt er niet aan te pas

Jonathan Milan heeft de dertiende rit van de Giro gewonnen. De Italiaan van Lidl-Trek was na 179 vlakke kilometer tussen Riccione en Cento de snelste in de verwachte massasprint. Voor de leider in het puntenklassement is het zijn derde etappezege. Tim Merlier kwam niet in het stuk voor, terwijl Kempenaar Dries De Pooter de rit kleurde vanuit de ontsnapping.

red

De tweede plaats ging verrassend naar de Pool Stanislaw Aniolkowski (Cofidis), de Duitser Phil Bauhaus (Bahrain - Victorious) werd derde. Tim Merlier zat veel te ver en kwam er niet aan te pas in deze sprint. Tadej Pogacar zat in het peloton en blijft aan de leiding.

Zaterdag staat de individuele tijdrit op het programma, over 31,2 kilometer tussen Castiglione delle Stiviere en Desenzano del Garda, aan de oevers van het Noord-Italiaanse Gardameer. De 107e editie van de Giro eindigt op zondag 26 mei in Rome.

Bekijk hier de sprint:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

  • Hattrick voor Jonathan Milan in deze Giro 
  • Oersterke Italiaan spurt makkelijk naar de winst 
  • Sloveen Tadej Pogacar ook morgen in het roze 
Geen Merlier in top tien

Tim Merlier is niet in het stuk voorgekomen. De Pool Stanisław Aniołkowski van Cofidis wordt verrassend tweede voor de Duitser Phil Bauhaus van Bahrain Victorious. 
De Italiaan rondt het ploegenwerk perfect af. Wat een gave collectieve prestatie van Lidl-Trek. De rest staat niet op de foto vandaag.   
Theuns zet aan 

Edward Theuns neemt over met Consonni en Milan aan het wiel. De Italiaan wordt in ideale positie afgezet. Maakt hij het opnieuw af?  
Lidl-Trek

De ploegmakkers van Jonathan Milan trekken alles aan flarden. De paarse man schuift mee op. We naderen de rode vod. Het is een gevecht om goede stelling aan de sprint te beginnen.  
Alaphilippe

LouLou is goed gerecupereerd van zijn inspanningen van gisteren. Hij zoekt maatje Merlier op om hem in stelling te brengen. Deze Tim Merlier moet zich wel heel goed voelen. 
Spanning troef 

We rijden onder de boog van de vijf kilometer. Het is wringen en wroeten om door de bochten en chicanes te slingeren. We houden ons hart nu al vast. 
Rotvaart

Het gaat nu in een rotvaart richting finish in Cento. Tim Merlier zit nu al netjes in het wiel van luitenant Bert Van Lerberghe. 
Finale

Dries De Pooter wordt bij het nekvel gegrepen. Het is nu aan de ploegen van de spurters om hun mannetje perfect af te zetten. Het is een technische finale met heel wat bochten en op 500 meter van de finish ligt er nog een linke bocht. Daar wordt deze etappe misschien wel beslist.  
Peloton op komst

Het jagende peloton zit Dries De Pooter op de hielen. Verdienstelijke poging wel van onze 21-jarige landgenoot. 
De Pooter solo

Dries De Pooter trekt solo door. Hij kletst zijn Italiaanse metgezel los uit de wielen. Het peloton volgt op 19 seconden. Tegen deze dolle meute is onze landgenoot niet opgewassen. 
Pieter Serry 

Onze landgenoot is ook vandaag van goudwaarde voor Soudal Quick-Step. In zijn eentje brengt hij het peloton tot op 20 seconden van de twee vluchters. We naderen de finale. De nervositeit neemt toe. De treintjes worden in stelling gebracht. 
In het peloton gaan enkele jongens tegen de vlakte. We zien een renner van Movistar, Cofidis en Arkea-B&B Hotels. Iedereen lijkt wel verder te kunnen. De schade is beperkt.  
Halve minuut

De Pooter en Marcellusi bikkelen stevig door. De voorsprong is opgelopen tot meer dan een halve minuut. Onze 21-jarige landgenoot maakt zijn debuut in een grote ronde. Knap dat hij zijn neus aan het venster steekt. 
The Wolfpack

De mannen van Soudal Quick-Step hebben heel veel vertrouwen in Tim Merlier. Ze halen de kastanjes uit het vuur in de achtervolging. Dit moet de voormalige Belgische kampioen het nodige vertrouwen geven 
Duo 

Kempenzoon Dries De Pooter (Intermarché-Wanty) draait de gashendel volledig open. De Italiaan Martin Marcellusi van VF Group - Bardiani CSF - Faizanè werkt goed mee. Het duo rijdt nu 20 tellen voor het peloton uit. Zo krijgen we toch nog wat animo in deze sprintetappe.  


Aanval

Martin Marcellusi en Dries De Pooter proberen uit het peloton weg te rijden. Mooi werk van onze landgenoot maar het is bijna onbegonnen werk. Ze rijden 100 meter voor het peloton uit. 
Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Wegwielrennen