© Gerrit Schuermans

© Gerrit Schuermans

© Gerrit Schuermans

thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:

Veertig Luikse studenten op bezoek bij Hogeschool PXL

Hasselt -

Zopas zakten zo’n 40 studenten van het HEC Luik af naar Hasselt voor een bezoekje aan de Hogeschool PXL. Sinds de start van het academiejaar heeft de opleiding Organisatie en management een uitwisseling tot stand gebracht met als doel de banden tussen naburige culturen te versterken en begrip en verdraagzaamheid te bevorderen.

Gerrit Schuermans

“In februari verwelkomde de hogeschool in Luik onze PXL-studenten met open armen, waar ze hartelijk werden ontvangen en gezamenlijk een bezoek brachten aan de luchthaven”, klinkt het bij Hogeschool PXL. “Sindsdien hebben deze studenten elkaar nog een paar keer ontmoet buiten de school, variërend van ontspannen bowlingavonden tot verrijkende stadsbezoeken.”

Op 15 mei was het de beurt aan Hogeschool PXL. ’s Morgens arriveerden de studenten uit Luik op het station, waarna ze zich begaven naar het departement PXL-Business. “De dag was gevuld met boeiende activiteiten”, klinkt het. “De dag begon met een warm welkom door departementshoofd Francis Vos, met gesponsorde Maes koffie en heerlijke Hasseltse speculaas, wat de perfecte start van de dag was.”

© Gerrit Schuermans

Mijnbezoek

“Vervolgens kregen de studenten een rondleiding op de campus, waarbij de focus lag op de nieuwe gebouwen, geleid door hun medestudenten. Na wat interactie was het tijd voor een lunch in het PXL-restaurant en aansluitend de keynote van Karolien Sas, algemeen directeur van Be-Mine. Haar inspirerende woorden en inzichten zullen ongetwijfeld een blijvende indruk hebben achtergelaten op de studenten. Na de toespraak brachten de studenten een locatiebezoek aan C-mine.”

Het bezoek van de studenten Handelswetenschappen HEC Luik aan Hasselt was niet alleen een culturele uitwisseling, maar ook de startbasis voor toekomstige samenwerkingen tussen beide hogescholen.

https://www.pxl.be

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer