Clubicoon Robert Willems.© rr

Lierse rouwt om clubicoon Robert Willems (88)

Lierse is in rouw, nadat de Pallieters met Robert Willems deze week een clubicoon verloren. Willems voetbalde tussen 1953 en 1971 op het Lisp. Hij werd 88 jaar.

Kurt Guldentops

LEES OOK. Lierse rouwt om verlies van clubicoon Robert Willems: “Een monument voor de club”

Robert Willems vierde in 1953 als 18-jarige knaap zijn debuut in het eerste elftal van Lierse. Tegen Doornik zou zijn beslissende treffer het pad effenen voor een terugkeer naar de hoogste klasse. De absolute hoogtepunten voor de verdediger waren de landstitel in 1960 en de Beker van België in 1969.

Europees noemde hij de dubbele confrontatie tegen FC Barcelona als niet te vergeten herinnering. De voormalige verdediger droeg ook vier keer het shirt van de Rode Duivels: tegen Chili, Nederland en Zweden in 1960 en tegen Ierland in 1965.

Dessel Sport

Willems verliet Lierse in 1971 en trok vervolgens naar Dessel Sport, waar hij later zijn actieve loopbaan afsloot. Na zijn carrière trainde hij bij Dessel Sport, FC Nieuwkerken en SK Londerzeel. Hij was de zoon van Karel Willems, die met Lierse in 1942 de titel pakte.

De voormalige defensieve sterkhouder van de Pallieters bleef een graag geziene gast op het Lisp, waar hij samen met Neel De Ceulaer jarenlang het diner voor oud-spelers organiseerde.

MEER OVER Challenger Pro League

Meer sportnieuws