PODCAST CAFÉ KOERS. “Wout van Aert heeft nog maar vijf keer de Ronde gereden: voor een renner van 29 is dat weinig”

Na de val van Wout van Aert en voor de Ronde: “Zelden hoor je een renner zo huilen van pijn en ontgoocheling”.© Het Nieuwsblad

Wout van Aert bleef tijdens Dwars door Vlaanderen huilend, bloedend en schokschouderend op de Ninoofse Steenweg achter, samen met schaduwfavoriet Jasper Stuyven en het vooruitzicht van een geweldige editie van de Ronde van Vlaanderen. De voorpret van de Heilige week werd verknald op zwarte woensdag. Wielerredacteur Jan-Pieter De Vlieger vertelt hoe hij het beleefde aan de ploegbus van Visma-Lease a Bike en kijkt vooruit naar een onthoofde editie van de Ronde van Vlaanderen. “Visma-Lease a Bike is er de ploeg niet naar om Van Aert nauwelijks hersteld en met een halfslachtige voorbereiding naar de Giro de sturen. De Spelen zijn een doenbaarder mooi, nieuw doel. En uiteraard zal de discussie of Wout van Aert nu toch weer naar de Tour moet op een bepaald moment weer op de agenda komen.”

Michaël Van Damme

 

Net als vorig jaar gaat het Nieuwsblad live bij elke grote wielerwedstrijd in het voorjaar. Van de Omloop het Nieuwsblad tot Luik-Bastenaken-Luik: bij elke koers analyseren twee prominente stemmen uit de wielerwereld de ontwikkelingen van elke wedstrijd. Instant en live. Aansluitend nemen zij een podcast op die u in dezelfde feed kunt beluisteren.

Beluister hier alle afleveringen van Café Koers

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen