© Getty Images

Tim Merlier maakt zich zorgen over pijnlijke lies na val in tijdrit Giro: “Ik hoop dat de rustdag wonderen doet”

Twee dagen na zijn val in de tijdrit probeert Tim Merlier weer mee te doen voor de zege in de Giro, al wordt dat niet simpel. De finale van etappe negen is zwaar en Merlier ondervindt nog veel last. “Ik hoop dat de rustdag wonderen doet.”

Stijn Joris, Jonas Withouck

“Net toen ik mijn handen van positie aan het veranderen was op de fiets, reed ik over een boomwortel en kwam ik ten val”, doet Merlier aan de start van de negende etappe het verhaal achter zijn val. “Ik zal aan een snelheid van 45 à 50 kilometer per uur gereden hebben, zoiets. Doordat ik een schaafwonde heb ernaast, zitten de mijn klieren in mijn lies ontstoken.”

© Getty Images

Rustdag

“Ik heb toch wel redelijk wat pijn aan mijn lies. Maar ik ben ook niet de enige in het peloton, denk ik. Gisteren heb ik daags na mijn val een zware bergetappe overleefd, nu hoop ik dat de rustdag van morgen (maandag, red.) wonderen doet.”

Meesprinten in de rit van zondag lijkt moeilijk te worden voor Merlier. “Gezien de omstandigheden voel ik niet echt druk. Ik ga gewoon proberen om het goeie gevoel in de benen te vinden. En ik ga in elk geval proberen om mee te doen, maar als ik voel dat ik niet honderd procent ben, dan zal ik wel een moment zoeken om te laten lopen.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Wegwielrennen