Els Ampe (Voor U) bij Luk Alloo: “De ideale politicus? Mix het intellect van De Wever, de looks van Rousseau en het lef van Demir”

Elke dag tot aan de verkiezingen brengt televisiemaker Luk Alloo een gesprek met een bekende politicus die een parlementszetel ambieert. Vandaag is het de beurt aan Voor U-voorzitster Els Ampe. “De beste Belgische politicus? Iemand met het intellect van een Bart De Wever, de looks van Conner Rousseau en het lef van Zuhal Demir.”

1 minuut

Els Ampe krijgt van Luk Alloo één minuut de tijd om zich voor te stellen aan de (jonge) lezers. “Ik sta voor minder parlementsleden, minder kabinetsleden en daarnaast moet het eens afgelopen zijn met al die regeltjes die de politiek jullie oplegt.”

300 miljard euro

Stel dat je plots een zak geld van 300 miljard euro mag besteden? “Een betere service van de overheid en ten tweede een stuk teruggeven aan de mensen. Je betaalt veel te veel belastingen. Voor alles wat je doet moet je betalen, maar de diensten zijn niet navenant.”

Gezegd is gezegd

Viroloog Marc Van Ranst heeft je tijdens de coronapandemie een “aandachtshoer” genoemd. “Wie stond er elke dag in de aandacht? Waarschijnlijk kon hij die niet goed delen.”

Korte vragen

Is premier Alexander De Croo goed gekleed? “Het is een beetje saai. Zowat ‘zoon van’-kledij. Alsof zijn mama het heeft klaargelegd.”

De waarheid

Vind je dat de Vlaamse regering het goed heeft gedaan? “Ik geef ze nog een 4 op 10. Maar eigenlijk straalt minister-president Jan Jambon geen enkel leiderschap uit, laat ze Zuhal Demir de boeren verstikken en de minister van Onderwijs… die laat het onderwijsniveau zakken tot onder dat van Kazachstan. Maar de Vivaldi-regering was nog erger.”

Waarom

Waarom moet de burger op Voor U stemmen? “Voor U is de partij die wil snijden aan de top, daar waar het geld zit. Minder ministers, minder politici, minder kabinetsmedewerkers. Mensen betalen te veel aan belastingen. Als je op hetzelfde stemt, krijg je hetzelfde beleid.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen