Direct naar artikelinhoud
Madonna 60

Ons verjaardagscadeau aan Madonna: vier Belgische bands maakten een Madonna-cover

Madonna in Werchter (2009).Beeld BELGA

Het is u ongetwijfeld niet ontgaan: Madonna wordt er vandaag zestig. Speciaal voor die gelegenheid vroegen we aan vier Belgische bands, die de hoogdagen van het popicoon níet hebben meegemaakt, om een Madonna-cover te maken. De vier bands zijn Hydrogen Sea, Ivy Falls, Fortress en Yusuf. 

Hydrogen Sea ging aan de slag met ‘Voices’, een routineus geproducete track uit het album Hard Candy - geschreven door Madonna, Justin Timberlake, Timbaland en Danja. Als het nummer u niets zegt: u hebt weinig gemist. Maar dat weerhield Hydrogen Sea er gelukkig niet van om er een écht goede song van te maken.

Ivy Falls staat erom bekend om popmuziek binnenstebuiten te keren, en dat heeft ze eveneens gedaan met ‘Beautiful Stranger’ - een nummer uit de soundtrack van de (verschrikkelijke) film Austin Powers: The Spy Who Shagged Me, geschreven door Madonna en William Orbit. Toegegeven, geenszins het opmerkelijkste nummers uit de carrière van Madonna, maar wat een cover!

Fortress is de band van School Is Cool-toetsenist Hanne Torfs, die voor de cover van ‘Jump’ (geschreven door Madonna, haar schoonbroer Joe Henry en Stuart Price) haar volledige synthcollectie heeft afgestoft. Dansbaar spul.

Yusuf is vooralsnog één van de best bewaarde geheimen van de Belgische popmuziek. Ten onrechte, want zijn cover van ‘La Isla Bonita’ is zonder overdrijven adembenemend.

Geniet van de covers!